11-10-2006, 09:06 PM
Sayfa: 1 2
11-16-2006, 08:52 PM
ben nakil olalı 9 seneyi geçti.diyalize 2,5 sene girdim.nakil olmayı da hiç ama hiç istemedim.bana babam verdi böbreğini.bugüne kadarda hala bende duruyo bi sorun yok yani:)nakil olacak arkadaşlara tavsiyem morallerini herzaman yüksek tutsunlar.nakilden sonra bazı ilçalar kullanmak zorundayız..onların birazcık yan etkileri oluyor..aşırı kilo şişlik kıllanma gibi..ama hepsi geçiçi yan etkiler olup.tamamen yok oluyor hepsi..sadece birazcık kilo kalıyo ama o da kendi elimizde zaten.ilaçların en kötü yan etkisi aşırı iştah açıyolar:)estetiğe önem veren arkadaşlarım için sölüyorum özellikle sakın nakil olduktan sonra kendinizdeki değişiklik yüzünden moral bozukluğu yapmayın.6 aydan sonra tüm sorunlar bitiyor..tabi doktorumuzun dediklerini yaparsak..ilaçlarımız çok önemli.sakın içmemezlik yapmayın..ve bol bol su için.diyalizdeyken fazla su içemezdik. nakil olduktan sonrada bol bol su içmemiz gerekiyor..laf aramızda ben fazla su içemiyorum diyalize girerken aşırı su içerdim..yasak ve de fazlası zarar ya içerdim...yasaklar herzaman cazip gelmiştir
şimdide bol bol su iç der doktorum içemiyorum:(ama çok şükür şimdilik sorunum çıkmadı.ama var ya arkadaşlar diyalizdeki günlerimide unutamıyorum..artık aile gibi oluyoruz bi süre sonra.çok güzel dostluklar arkadaşlıklar kurdum orda.nakil olduktan sonra fazla görüşemiyorum kimseyle..birde çalışınca vaktim hiç kalmıyor..ama o günlerimide asla unutamam..bazen resimlere bakıp o günleri tekrar yaşarım..sık sık gidemesemde özel günlerde mutlaka ziyarete giderim diyalizdeki arkadaşlarımı büyüklerimi,hemşireleri ,dokktorlarımı..buraya yazarken bile o günler geldi aklıma yine.diyalize sadece 2 saat dayanabiliyodum.sonrada çıkarın artık diye servisi birbirine katıyodum.napim 2 saatten sonra tansiyonum düşüyodu istifra ediyodum
)o zamanlarda küçüktüm huysuzdum..(küçük derken 17 yaşındaydım)ama güzeldi..komik anılarım çok oldu.şimdi hatırladıkça gülüyorum....arkadaşlar benden şimdilik bu kadar..işime dönmem lazım..vakit buldukça devam ederim..sizlerde yazarsanız çok sevinirim..şimdilik hoşçakalın..görüşmek üzere...
şimdide bol bol su iç der doktorum içemiyorum:(ama çok şükür şimdilik sorunum çıkmadı.ama var ya arkadaşlar diyalizdeki günlerimide unutamıyorum..artık aile gibi oluyoruz bi süre sonra.çok güzel dostluklar arkadaşlıklar kurdum orda.nakil olduktan sonra fazla görüşemiyorum kimseyle..birde çalışınca vaktim hiç kalmıyor..ama o günlerimide asla unutamam..bazen resimlere bakıp o günleri tekrar yaşarım..sık sık gidemesemde özel günlerde mutlaka ziyarete giderim diyalizdeki arkadaşlarımı büyüklerimi,hemşireleri ,dokktorlarımı..buraya yazarken bile o günler geldi aklıma yine.diyalize sadece 2 saat dayanabiliyodum.sonrada çıkarın artık diye servisi birbirine katıyodum.napim 2 saatten sonra tansiyonum düşüyodu istifra ediyodum
)o zamanlarda küçüktüm huysuzdum..(küçük derken 17 yaşındaydım)ama güzeldi..komik anılarım çok oldu.şimdi hatırladıkça gülüyorum....arkadaşlar benden şimdilik bu kadar..işime dönmem lazım..vakit buldukça devam ederim..sizlerde yazarsanız çok sevinirim..şimdilik hoşçakalın..görüşmek üzere...11-26-2006, 03:31 AM
öncelikle merhaba diyorum sana gülümse foruma nakille yazı yazman çok hoşuma gitti sana teşekkür ediyorum bende 4 senedir hemodiyalize giriyorum kadavra için bir kaç yere başvurmuştum fakat hiç bir sonuç alamadım çünkü biliyorum ki benim gibi sayısız hasta var.önceleri ailem vermek istiyorudu ama ben hep hayır diyordum senin gibi karşı çıkıyordum onlar için endişe ediyordum sonra anladım ki çok yanlış düşünmüşüm çünkü daha ne kadar bekleyeceğim hiç belli değildi ve önümde geleceğimle ilgili çok projelerimde vardı ben üniversite öğrencisiyim ve karar verdim babamdan alacağım nakil için hazırlıklara başladım keşke diyorum daha önce bu kararı verseydim birazda endişelerim vardı yok diyemem nakil sonrası için. ama herşeyin hayırlısı olur diyorum inşallah umarım bütün hastalar bir an önce sağlıklarına kavuşurlar.bence herkes burda foruma deneyimlerini paylaşsın .çünkü ancak bizi birbirimizin halinden anlarız bunuda paylaşarak yaparsak çok daha güzel olur .tekrardan bilgilerin için teşekkürler
11-29-2006, 06:55 PM
merhaba emos24.nakil olma kararına inan bende çok sevindim.bir başkasından böbrek almak gerçekten çok büyük sorumluluk gibi görünsede aslında hiç korkulacak endişelenecek bişey yokmuş.verici 1 haftanın içinde zaten taburcu oluyor.babamın bu güne kadar hiç bir sorunu olmadı.halada çaılışır.bazen ben doktora kontrole zorla götürürüm.bu konuda için rahat olsun.eğer korkulacak ya da riskli bişey olsa başta doktorlarımız buna izin vermezdi.bi hastaya hayat verecez diye diğer bir insanın sağlığıyla oynamazlar.seni bu konuda öyle iyi anlıyorum ki..bende o dönemlerden geçtiğim için sana hak veriyorum.ama inan bana çevrende nakil olmuş anne babası böbreğini vermiş kişileri gördükçe için daha bir rahat olcak.onlarla sürekli iletişim içinde ol.inşallah en kısa zamanda seninde hayırlı haberlerini alırız.nakil hazırlıkların bitnce bizleri haberdar et kendinden.senin adına da çok mutlu oldum.kendine çok iyi bak..tekrar görüşmek üzere..
08-05-2007, 07:04 AM
:)Arkadaşlar ben umdun öyküsü. Ben, 94 yılına kadar böbrek hastalığımı amatörce yürütürken 1993 de komalık olarak profösyönel böbrek hastalığına geçiş yaptım 2 yılı katı perhiz ve serumlarla geçiştirdikten sonra 96 de diyalize girdim. Diyalizde günlerim iyi geçiyordu diyebilirim. Yüzlerce insanla arkadaşlık ve dostluk kuruyorsun. Ben, diyalize ilk girdiğimde ve girdiğim hastanede çok eski makineler vardı ve makineler sıklıkla arıza yapar bir yandan kanı temizletmeye çalışırlarken bir yandanda makineyi tamir ederlerdi. Tabi makinelerde şimdikiler gibi bilgisayarlı olmadığı için Allah ne verdiyse onu çeker bizde kramplara mide bulantılarına yani 24 saat bir daha kaldırtmazdı yerimizden. Bizler diyalizde bir yandan su içer bir yandan serum alırdık ki dengeyi koruya bilelim. Yeni diyaliz makineleri geldiği zaman çok sevindik ama biz yeşil kartlıydık ve o yeni bilgisayarlı makinelere giremezdik, bizler yani yeşil kartlılar arkaya eski makinelere giderken diğer kurumdakiler yeni makinelere bir güzel girer,bizden daha iyi bir şekilde çıkarlardı ama ben eski makinelerde o kadarda kötü değildim 4 saati tamamlamadan çıkmazdım. Hemşireler gelir, tabi şakayla ümit hadi çıık seni artık çıkarmayacağız bende derdim daha10 dak var derdim. Çok rahatsız olan insanlarda vardı elbet çok erken çıkıyorlardı.
Yani çok kötü durumlardan kurtulamıyorlardı. Bir gün, diyalize geldim ve her zamanki gibi arkalara geçmek üzereydim ki orda çalışanlardan biri beni durdurdu ve hayır dedi artık sizde buralara yani bilgisayarlı yeni makinelere gireceksiniz dedi , o da sevinmişti söyleyişinden anladım.Ha unutmada eski makinelerin koltuklarıda kırık dökük ve demirleri çıkmıştı 3-4 saat içimiz eziliyordu.6 yıl diyalize girdikten sonra 2002 de nakil oldum.
Böbreği annemden aldımve birçok yeşil kartlı gibi bende hiç para ödemeden nakil oldum.Ben elazığdan kalkıp İzmirde ameliyetımı oldum yani nakilimi sağolsunlar teyzem eniştem çocuları ve damatları bize çok yardım ettiler hepsinden de Allah razı olsun.
Yani çok kötü durumlardan kurtulamıyorlardı. Bir gün, diyalize geldim ve her zamanki gibi arkalara geçmek üzereydim ki orda çalışanlardan biri beni durdurdu ve hayır dedi artık sizde buralara yani bilgisayarlı yeni makinelere gireceksiniz dedi , o da sevinmişti söyleyişinden anladım.Ha unutmada eski makinelerin koltuklarıda kırık dökük ve demirleri çıkmıştı 3-4 saat içimiz eziliyordu.6 yıl diyalize girdikten sonra 2002 de nakil oldum.
Böbreği annemden aldımve birçok yeşil kartlı gibi bende hiç para ödemeden nakil oldum.Ben elazığdan kalkıp İzmirde ameliyetımı oldum yani nakilimi sağolsunlar teyzem eniştem çocuları ve damatları bize çok yardım ettiler hepsinden de Allah razı olsun.
08-09-2007, 06:18 AM
selam gulumse o kadr sevındımkı nakıl olduguna ınş bır omu boyu devam eder boyle ben de 2 ay sonra nakıl olacam hep merak edıyordum bwenı ayadıllatın sagol ken dıne ıy bak fatih ben samsun goruşmek uzere
09-19-2007, 06:35 AM
Alıntı:Bizler diyalizde bir yandan su içer bir yandan serum alırdık ki dengeyi koruya bilelim. Yeni diyaliz makineleri geldiği zaman çok sevindik ama biz yeşil kartlıydık ve o yeni bilgisayarlı makinelere giremezdik, bizler yani yeşil kartlılar arkaya eski makinelere giderken diğer kurumdakiler yeni makinelere bir güzel girer,bizden daha iyi bir şekilde çıkarlardı ama ben eski makinelerde o kadarda kötü değildim 4 saati tamamlamadan çıkmazdım. Hemşireler gelir, tabi şakayla ümit hadi çıık seni artık çıkarmayacağız bende derdim daha10 dak var derdim. Çok rahatsız olan insanlarda vardı elbet çok erken çıkıyorlardı.Sad Yani çok kötü durumlardan kurtulamıyorlardı. Bir gün, diyalize geldim ve her zamanki gibi arkalara geçmek üzereydim ki orda çalışanlardan biri beni durdurduGercekten zor zamanlar geçirmişşin ,yaşadıklarını ancak çeken bilir bunca zorlugun sonunda sağlığına kavuştuguna cok sevindim gerçekten umudun öyküsüymüs : ) nica sağlıklı mutlu senelere : )
Alıntı:selam gulumse o kadr sevındımkı nakıl olduguna ınş bır omu boyu devam eder boyle ben de 2 ay sonra nakıl olacam hep merak edıyordum bwenı ayadıllatın sagol ken dıne ıy bak fatih ben samsun goruşmek uzereoo Ahmet hayirlisi olsun inşallah sende en güzel sağlıklı günlere Allah yardımcın olsun : )
10-28-2007, 04:25 AM
slm arkadaşlar 4 yıl diyayalize girdim ve 2005 nakil oldum bütün arkadaşlarla tanışmak istiyorum şimdiden herkese gecmis olsun DENİZLİ DEN HALİL İYİ GECELER
10-28-2007, 05:47 AM
slm halil hoş geldin bende 2005 de nakil oldum ufak tefek sorunlar hariç çok şükür iyiyim kib allaha emanet ol
10-28-2007, 11:07 PM
slm halil aramıza hoşgeldin sağlığına kavuşman çok güzel bir haber.paylaşımlarını bekliyoruz.sağlıklı ve umut dolu günlere...
07-30-2008, 02:44 AM
Slm arkadaşlar ben 2yıldır böbrek hastasıydımm we son 2ayda kreatinim 5e çıktı babamın we doktorumun sayesinde hiç diyalizde tanışmadan 9ay önce oldugum böbrek nakliyle yaşıyorumm babamın böbregini taşıyorum şükürler olsun!!! herkese acil şifalar acil nakiller.....
11-19-2008, 11:12 PM
emos 24 hiç korkma kardeşim ben 3.5 ay oldu annemden nakil oldum annem nakil olduktan bir hafta sonra okadar iyidiki evin badanasını yapıyodu
11-20-2008, 01:42 AM
(11-19-2008 11:12 PM)Gökhan demiş ki [ -> ]emos 24 hiç korkma kardeşim ben 3.5 ay oldu annemden nakil oldum annem nakil olduktan bir hafta sonra okadar iyidiki evin badanasını yapıyodu
Gökhan arkadaşım artık korkmuyorum çünkü şuan 1 yıllık nakilliyim çok şükür.O zamanlar yazdığımda evet korkularım,endişelerim vardı ama çok şükür herşey yolunda bende babamdan aldım babamda çok şükür iyi..
Yani senden biraz daha kıdemliyim

İnşallah bir ömür boyu nakilli olarak hayatımızı sürdürürüz diyorum.Allah diğer arkadaşlarıma,kardeşlerime de bu mutluluğu yaşatsın.
Sağlıklı, mutlu ,umutlu günlere......
11-20-2008, 09:22 PM
hee çok sevindim emos ben yeni olucan zannetmiştim Allah diyalize giren herkeze bir gün nakil olmayı nasip etsin sevgilerle
11-21-2008, 06:18 PM
emos bisey sorucam kadından erkeğe yapılan nakillerde kreatin o kadar çok inmiyomuş benim kreatinim 1.5 oluyo bazen 1.8 arası oynuyo üre 14 21 arası oynuyo normalmi bunlar senin nasıl sende annenden olduğun için sorim dedim
11-22-2008, 03:09 AM
Tabi sorabilirsin Gökhan.Öncelikle ben babamdan aldım yaniii benimki erkekten bayana nakil gerçekleşti.Senin daha 3.5 ay olmuş nakilin çok erken o yüzden kreatinin 1.5 olması normal ama 1.8 olduğunda da o anlık bir yükseliştir diye düşünüyorum eğer devamlı 1.8 lerdeyse araştırmalı bence...ama ilk başlarda böyle oynamalar olur sonra düzene giriyor fazla kafana takma.benimde ilk aylarda sürekli oynuyordu.kreatin 1 ile 1.2 arası gibi...ama şimdi çok şükür 0.9 larda gidiyor.üren normal ...suyunu bol iç ilaçlarını da zamanında al ve fazla kafana takma herşeyi derim...
Kafana takılan başka soruların varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım...
Kafana takılan başka soruların varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım...
11-23-2008, 08:40 AM
çok sagol emos doktorumda aynı senin söylediğin gibi söylüyor ben gine bişeyler olursa sana sorarım hep
04-04-2009, 05:22 PM
merhaba arkadaşlar,
daha önce tanışma bölümünede yazmışmıştım ama üstünden baya geçti. ben böbrek hastası değilim ancak annem böbrek hastası idi. idi diyorum çünkü babam anneme böbreğini verdi ve Allahıma çok şükür ikiside şimdi sağlıklı.
nakil şubatın ortasında Antalyada medicalparkta oldu. ordan ev tuttuk. annem bugüne kadar hiç diyalize girmemişti ama değerleri artık en üst seviyedeydi. ameliyattan 1 gün önce diyalize aldılar. ameliyattan 2 gün sonra babamı 5 gün sonrada annemi çıkardık hastaneden. hiç gözünüzde büyümesin korkmayın ve tereddüt etmeyin eğer verecek biriniz varsa. inşallah Allah diyaliz hastalarının hepsine nasip eder. zaten ameliyat olduğu akşam kaldırıp yürütüyorlar sizi. ben antalyada onların yanında 1 ay kaldım. temizlik yemek vs işler için şimdi döndüm onlarda orda artık tatilde gibiler. hava güzel deniz güzel gezip kendi işlerini hallediyorlar
babamınki tutmasaydı ben gözüm kapalı yatacaktım ameliyat masasına. hiç korkacak çekinecek endişelenecek bir durum yok. şu an o kadar mutluyumki yazarken bile göz yaşlarımı tutamıyorum
merak ettiğiniz herşeyi sorabilirsiniz. Allah sizede bu mutluluğu yaşatsın inşallah
daha önce tanışma bölümünede yazmışmıştım ama üstünden baya geçti. ben böbrek hastası değilim ancak annem böbrek hastası idi. idi diyorum çünkü babam anneme böbreğini verdi ve Allahıma çok şükür ikiside şimdi sağlıklı.
nakil şubatın ortasında Antalyada medicalparkta oldu. ordan ev tuttuk. annem bugüne kadar hiç diyalize girmemişti ama değerleri artık en üst seviyedeydi. ameliyattan 1 gün önce diyalize aldılar. ameliyattan 2 gün sonra babamı 5 gün sonrada annemi çıkardık hastaneden. hiç gözünüzde büyümesin korkmayın ve tereddüt etmeyin eğer verecek biriniz varsa. inşallah Allah diyaliz hastalarının hepsine nasip eder. zaten ameliyat olduğu akşam kaldırıp yürütüyorlar sizi. ben antalyada onların yanında 1 ay kaldım. temizlik yemek vs işler için şimdi döndüm onlarda orda artık tatilde gibiler. hava güzel deniz güzel gezip kendi işlerini hallediyorlar
babamınki tutmasaydı ben gözüm kapalı yatacaktım ameliyat masasına. hiç korkacak çekinecek endişelenecek bir durum yok. şu an o kadar mutluyumki yazarken bile göz yaşlarımı tutamıyorum
merak ettiğiniz herşeyi sorabilirsiniz. Allah sizede bu mutluluğu yaşatsın inşallah
04-04-2009, 07:58 PM
(04-04-2009 05:22 PM)muhendis demiş ki [ -> ]merhaba arkadaşlar,
nakil şubatın ortasında Antalyada medicalparkta oldu. ordan ev tuttuk. annem bugüne kadar hiç diyalize girmemişti ama değerleri artık en üst seviyedeydi. ameliyattan 1 gün önce diyalize aldılar. ameliyattan 2 gün sonra babamı 5 gün sonrada annemi çıkardık hastaneden. hiç gözünüzde büyümesin korkmayın ve tereddüt etmeyin eğer verecek biriniz varsa. inşallah Allah diyaliz hastalarının hepsine nasip eder. zaten ameliyat olduğu akşam kaldırıp yürütüyorlar sizi. ben antalyada onların yanında 1 ay kaldım. temizlik yemek vs işler için şimdi döndüm onlarda orda artık tatilde gibiler. hava güzel deniz güzel gezip kendi işlerini hallediyorlarbabamınki tutmasaydı ben gözüm kapalı yatacaktım ameliyat masasına. hiç korkacak çekinecek endişelenecek bir durum yok. şu an o kadar mutluyumki yazarken bile göz yaşlarımı tutamıyorum
Merhabalar, hoşgeldiniz siteye..
Anenizin sağlığına kavuşmasına çok sevindik.Sizin bu kadar cesaretli olmanızıda tebrik ediyorum..
İnsanın bir yakınında bile bu hastalıkları yaşaması,, kişiyi çok duygusal yapıyor..Hepimiz sizi anlıyoruz..Zamanla geçicek bu duygu yoğunluğu azalıcak...
Umarım herşey yolunda gider herzaman...Sevgilerimle..
05-13-2009, 06:19 PM
(11-21-2008 06:18 PM)Gökhan demiş ki [ -> ]emos bisey sorucam kadından erkeğe yapılan nakillerde kreatin o kadar çok inmiyomuş benim kreatinim 1.5 oluyo bazen 1.8 arası oynuyo üre 14 21 arası oynuyo normalmi bunlar senin nasıl sende annenden olduğun için sorim dedim
hımm gökhan vala yazını okudum bı hımmm dedim cunkı benımde bayandan aldım ve kratınım heb dusuk 1 den asağı senın dedin gıbı olmuyo nedersın yanlıs bılgılendırmısler senı kikikikik kafaya dakma bos ver normal deyerler bunlar kardesim onlar bır ıner bı çıkar borsa gıbı bıraz dıkat tabı salıcakla kalın herkeze nıce guzel nakılı yılar olmıyanlarada bır an önce rabımden nakılı yılar işllah
arkadaslar deyerımın bırı heb yuksek seyredıyo bu konu hakında bılgısı olan varmı nakıl olalı 2,5 ay oldu kadavradan duyduma göre karacıyerle alakalıymısler bıde grıb var atesım yok doktore mudale etmedı daha atesım yok dıye tsk
AST(GOT) hasta sonucu 77 roform ağırlığı 8--46
ALT(GPT) hasta s 235,5 roform a 7--46
Sayfa: 1 2