01-06-2007, 06:54 AM
Sayfa: 1 2
11-30-2007, 12:27 AM
evet fantastic umutluyum güzel bir konu açmışsın teşekkür ederim
ama o kadar görüntülenmesine rağmen kimse cevap yazmamış nedense
yoksa hepiniz umutsuzlarspordasınız da yazmaya mı çekiniyorsunuz arkadaşlar.
yazın aramızda yabancı yok
umutluyum çünkü kendimi seviyorum
umutluyum çünkü allah tan ümit kesilmez
kafirlerden başkası allahdan umudunu yitirmez
"Oğullarım, gidin de Yusuf ile kardeşinden (duyarlı bir araştırmayla) bir haber getirin ve Allah'ın rahmetinden umut kesmeyin. Çünkü kafirler topluluğundan başkası Allah'ın rahmetinden umut kesmez".(Yusuf Suresi, 87)
ama o kadar görüntülenmesine rağmen kimse cevap yazmamış nedense
yoksa hepiniz umutsuzlarspordasınız da yazmaya mı çekiniyorsunuz arkadaşlar.
yazın aramızda yabancı yok

umutluyum çünkü kendimi seviyorum
umutluyum çünkü allah tan ümit kesilmez
kafirlerden başkası allahdan umudunu yitirmez
"Oğullarım, gidin de Yusuf ile kardeşinden (duyarlı bir araştırmayla) bir haber getirin ve Allah'ın rahmetinden umut kesmeyin. Çünkü kafirler topluluğundan başkası Allah'ın rahmetinden umut kesmez".(Yusuf Suresi, 87)
11-30-2007, 03:24 AM
umutlu olunmazmı mı be arkadasım umut olmasa şimdi ben bukonuya ulasamaz sizeri tanıyamazdım nedin diyosanız hayatımız kadar teknoleji ve salık alanında ilerlemelerin umut verici olması bile umutverici deyilmi nedense diyalizden geldimi etresi günü işime gitmem ve zanmanımı öyle yada böyle geçirmem umut verici deyilmi ben gelecek ten çok umutluyum diyaliz hastalığın bir gün son bulacağını umutla bekliyorum oda allahın izniyle olcak ama herseyin hayırlısı iman ve itikad olsun canımız sağ olsun arkadaslarım kimseyi dermansız ve kedersiz bırakmasın yaradan durumumuza binlerce şükür,,,
,,11-30-2007, 06:08 PM
Umudumu hiç kaybetmedim hiç vazgeçmedim geçmemde yaşamak zor olsada güzel umut yarındır yarınlar bizim arkadaşlar kib diyalizli iyi günler
11-30-2007, 09:55 PM
aslında sizler gibi çok ümitliyim demek isterdim ama değilim ne yazık ki
şuan okulöncesi öğretmenliği son sınıftayım ve mesleğe atıldığımda çok yorulup böbreğimin zarar görebilme olasılığını kafamdan atamıyorum
birde bu mesleği sonuna kadar yapmak isterim eğer allah kimsenin başına vermesin böbreğime bişey olursa tekrar hayata tutunabilir miyim bu da benim için çok zor bi iş biliyorum (bana bak ya herkes ne güzel ümitliyiz demiş ama diyemiyorum işte elimde değil kusura bakmayın umarım hiç kimse umudunu kaybetmez bu hayatta cidden insan çıkmaza düşüyo keşke bazı şeyler elimizde olsa sağlıcakla kalın
şuan okulöncesi öğretmenliği son sınıftayım ve mesleğe atıldığımda çok yorulup böbreğimin zarar görebilme olasılığını kafamdan atamıyorum
birde bu mesleği sonuna kadar yapmak isterim eğer allah kimsenin başına vermesin böbreğime bişey olursa tekrar hayata tutunabilir miyim bu da benim için çok zor bi iş biliyorum (bana bak ya herkes ne güzel ümitliyiz demiş ama diyemiyorum işte elimde değil kusura bakmayın umarım hiç kimse umudunu kaybetmez bu hayatta cidden insan çıkmaza düşüyo keşke bazı şeyler elimizde olsa sağlıcakla kalın11-30-2007, 10:09 PM
28haziran MERHABA, BENCE BİRAZ DAHA POZİTİF DÜŞÜNEBİLİRSİN, NE GÜZEL NAKİL OLMUŞSUN, DİYALİZE DEVAM ETSEYDİN DAHA KÖTÜYDÜ, HER ZAMAN SENDEN DAHA ZOR DURUMDA OLANLARI DÜŞÜN DERİM , ÇÜNKÜ BEN ÖYLE YAPIYORUM, BİDE UMUTSUZ OLMAK KARAMSARLIĞA SÜRÜKLER İNSANI, LÜTFEN KENDİNE ELİNDEN GELDİĞİNCE İYİ BAK, DUA ET,UMUTSUZ OLMA, POZİTİF DÜŞÜN.
ÖMRÜN BOYUNCA SAĞLIKLI KALMAN DİLEĞİYLE
...
ÖMRÜN BOYUNCA SAĞLIKLI KALMAN DİLEĞİYLE
...11-30-2007, 10:11 PM
;)hazirancım öyle düşünme arkadasım ya ben senin yazını okuyunca üzüldümya benim tanıdım arkadaşlarım var nakilli fef kulade hayatlarını geçiriyorlar sen ise karamsarlık olma tamammı kafandan bu olumsuzlukları at geleceğe umutla bakfelç veya betri olabilir muhtac durumda olabilirdin allah göstermesin demi yani

11-30-2007, 11:07 PM
merhaba 28 haziran arkadaşım çok karamsar düşünüyorsun.ne güzel nakil olmuşsun,okulu bitirmenede çok az kalmış .sen böyle düşünürsen diğer hastalar ne yapsın.mesela ben hem diyalize giriyorum hem de okulumu okuyorum.bende halkla ilişkiler okuyorum benimki seninkinden çok daha zor ama ben hep şükrediyorum.umudumu hiçbir zaman yitirmedim.inşallah en kısa zamanda nakil olur topluma daha faydalı bir birey olurum.bence herşey bizler için.iyi ya da kötü .herşeye hazır olmamaız gerek. ama hayatta en büyük şey UMUT .umutsuz yaşayan birini düşünemiyorum.arkadaşım sende hayata karşı hep pembe pencereden bak ,olumlu güzel şeyler düşün.umudunu da hiçbir zaman kaybetme ÖĞRETMENİM...senin herkesten daha pozitif olman lazım sonuçta bir eğitici olacaksın.sağlıkla ve umutla kal arkadaşım...

12-01-2007, 01:30 AM
sağolasın emos ah bilsen senin bu dediklerini ben kendime ne kadar diyorum biliyorum çoğu insandan şanslı olduğumu ama keşke elimde olsa önceden böyle değildim ilk hastalandığımda yıkıldım zaten nakilden sonra daha iyiyim eski halime göre inşallah daha iyi olucam ama cidden zorluklar yaşıyorum hep kötü şeyler aklıma geliyo bu siteyi ve sizleri bulduğumdan beri daha iyiyim herşey için hepinize tek tek teşkkür ederim inşallah hepimizi ilerde güzel günler bekliyodur tek ümitim bu vallah hayata karşı sağlıcakla kalın
12-01-2007, 09:53 AM
28haziran demiş kiaslında sizler gibi çok ümitliyim demek isterdim ama değilim ne yazık kişuan okulöncesi öğretmenliği son sınıftayım ve mesleğe atıldığımda çok yorulup böbreğimin zarar görebilme olasılığını kafamdan atamıyorum
birde bu mesleği sonuna kadar yapmak isterim eğer allah kimsenin başına vermesin böbreğime bişey olursa tekrar hayata tutunabilir miyim bu da benim için çok zor bi iş biliyorum (bana bak ya herkes ne güzel ümitliyiz demiş ama diyemiyorum işte elimde değil kusura bakmayın umarım hiç kimse umudunu kaybetmez bu hayatta cidden insan çıkmaza düşüyo keşke bazı şeyler elimizde olsa sağlıcakla kalın
yapma be kardeşim içini ferah tut
ben bir adam tanıyorum
10 sene nakilli ve sapasağlam durdu hemde işi neydi biliyormusun
uluslararası nakliye tır şöförü.
korkma gündelik yorulmayla kolay kolay böbrek atmaz
bizzat ben çocukken nakil oldum akşama kadar 6 şarlıktan maç yapıyorduk it gibi koşuyordum
su gibi terliyordum hiçbirşey olmuyordu.
sonrasında sandimmum ilacını bir iki hafta düzenli kullanamadım
böbrek nakavt oldu malesef.
ilaçlarına çok dikkat et suyu ihmal etme
stress yapma sağlıklı beslen hiiçbişiicik olmaz allahın izniyle.
12-01-2007, 07:31 PM
teşekkür ederim arkadaşlarım ilgilinizden dolayı hepiniz sağolun valla elimden geleni yapıyorum moralimi yüksek tutmak için ama yanlızken oluyo bu düşünceler heo kafamda bende o yüzden pek yalnız kalmamaya bulabildiğim arkadaşımın kafasını şişirerek vakit geçirmeye çalışıyorum
))
))12-01-2007, 08:03 PM
arkadaşlar neden umutsuzsunuz nakil olmuşsunuz bizler hala diyalize giriyoruz ama umudumu yitirmedim hayat yaşamaya deger arkadaşlar
01-03-2008, 06:00 AM
kullanıcı adım herşeyi açıklıyor sanırım..
umut için yoLa devam...
umut için yoLa devam...
02-24-2008, 05:33 AM
bende şuan çocuk gelişimi okuyorum ilk başta bende korkmuştum keşke bu meslği seçmeseydim demiştim ama hem diyalize giren hem çalışan insanlarında olduğu öğrenince tedirginliklerim azaldı...
02-24-2008, 10:33 PM
Selam!
Yeni katıldım aranıza...Henüz diyaliz hastası değilim ama birgün olacağım söyleniyor.Moralimin bozuk olduğu bir günde sizleri buldum.İyi ki de bulmuşum.Dilerim bundan sonra sık sık görüşürüz.
Eğer ki birgün gireceksem diyalize(ki zaman neyi getirir bilinmez) yanımda beni anlayan arkadaşlarımın olmasını isterim.
Aslında o kadar çok soru işareti var ki aklımda zamanla hepsinin cevabını bulacağıma inanıyorum.
Yeni katıldım aranıza...Henüz diyaliz hastası değilim ama birgün olacağım söyleniyor.Moralimin bozuk olduğu bir günde sizleri buldum.İyi ki de bulmuşum.Dilerim bundan sonra sık sık görüşürüz.
Eğer ki birgün gireceksem diyalize(ki zaman neyi getirir bilinmez) yanımda beni anlayan arkadaşlarımın olmasını isterim.
Aslında o kadar çok soru işareti var ki aklımda zamanla hepsinin cevabını bulacağıma inanıyorum.
02-24-2008, 11:54 PM
Aramiza hosgeldin : ) moralini bozma gercekten bizlerde ayni seyleri yasadik ama neyin ne olacagi belli olmaz tabiki : ) sanirim kronik böbrek yetmezligi teshisi konulmus son durum nedir.ögrencimisin veya yaş kac bize kısaca kendini tanitirsan sevinirz forumda konuyla iligi pek cok sey bulup paylasicagini düsünüyorum aramiza hosgeldin : )
02-25-2008, 12:22 AM
Suna demiş kiSelam!
meraba hoşgeldin aramıza...bende henüz girmiorum diyalize..
diyalize ne kadar geç girersen o kadar iyi
çünkü iş hayatın olsun sosyal hayatın olsun muhakkak etkiliyor..
hastalığının ne olduğunu tam olarak bilmiorum ama volkan abiminde dediği gibi kby dir heralde...
diyalize geç girmek senin elinde
akıl vermek gibi olmasın ama bende aynı hastalığı paylaşıyorum sizinle
bol bol su iç kesinlikle ilaçlarını aksatma.
ben şimdi çok pişmanım ilaçlarıma dikkat etseydim
belki diyalize
bu kadar yaklaşmış olmazdım..
neyse kendine iyi bak allaha emanet ol...
kardeşim..
02-25-2008, 01:03 AM
Arkadaslar sürekli Reiki konusunu vurguluyorum ama siz henuz diyalize baslamais insanlar için bu konu gercekten önemli hernekadar sizi mevcut durumdan kesin olarak kurtarmiyacaksada diyalzie girme sürecinizi ve daha rahat ve saglikli olmanizi saglayacagini düsünüyorum,bu herkesin yapabilecegi 1 günlük eğitimle ögrenilebilinen uzmanlik.konstrasyon v.s gerektirmeyen bir şifa destek calismasidir.keske bende yillar önce tanissaydim diyerekten : ) http://gencdiyaliz.com/forum/showthread.php?tid=189 konuyu verim bu konuda pek cok insan . fizyoterapistler hatta drlar uyguluyor. hernekadar ülkemizde bilim olarak gecmesede amerikada avrupa rusya gibi ülkelerde normal tedavinin yaninda tamamlayici olarak kullanilyor http://www.uzmantv.com/reiki-nedir burayada bakabirsiniz. http://www.reikilink.com/reusui.htm tabiki sevgili turtimin dedigi gibi bol bol su iç kesinlikle ilaçlarını aksatmayin : ) moralinizide bozmayin Allah'tan ümit kesilmez : ) sevgilerimle : )
02-25-2008, 01:05 AM
aramıza daha doğrusu ailemize hoşgeldin suna ..
diyalize henüz girmediğini ama her an girebileceğini söylüyorsun ama Suna kesinlikle karamsar olma.ilk zamanlarda diyalize alışmak hem bedenen hem de psiklojik olarak kabul edilemeyen bir durum ama bu zamanla aşılıyor .diyalizi kabulleniyorsun; çünkü o senin hayatının bir parçası oluyor.hiçbir zaman umudunu kaybetme.neler olacağı hiç belli olmaz.
Burda bizimle forumda herşeyi paylaşabilrisin .sana yardımcı olabiliriz.bize böbrek hastalığının hangi aşamsına geldiğinden ve kendinden bahsedersen seviniriz..
İMKANSIZI İSTE ;ASLA HAYATTAN VAZGEÇME...
UMUT DOLU SAĞLIKLI GÜNLER.....SEVGİLER....
diyalize henüz girmediğini ama her an girebileceğini söylüyorsun ama Suna kesinlikle karamsar olma.ilk zamanlarda diyalize alışmak hem bedenen hem de psiklojik olarak kabul edilemeyen bir durum ama bu zamanla aşılıyor .diyalizi kabulleniyorsun; çünkü o senin hayatının bir parçası oluyor.hiçbir zaman umudunu kaybetme.neler olacağı hiç belli olmaz.
Burda bizimle forumda herşeyi paylaşabilrisin .sana yardımcı olabiliriz.bize böbrek hastalığının hangi aşamsına geldiğinden ve kendinden bahsedersen seviniriz..
İMKANSIZI İSTE ;ASLA HAYATTAN VAZGEÇME...
UMUT DOLU SAĞLIKLI GÜNLER.....SEVGİLER....
02-25-2008, 01:20 AM
turtim01 demiş kibende şuan çocuk gelişimi okuyorum ilk başta bende korkmuştum keşke bu meslği seçmeseydim demiştim ama hem diyalize giren hem çalışan insanlarında olduğu öğrenince tedirginliklerim azaldı...
Tabi canım korkmana gerek .okuluna istediğin şekilde devam edebilrisin .ben geçen seneye kadar hem diyalize giriyor hem de okuluma gidiyordum tabi biraz zorlukları oluyordu şu açıdan diyalize yetişmek için.ama onu da bir şekilde hallediyorduk.insan istediği takdirde başaramayacağı şey yoktur.diyaliz hastaları dediğin gibi hem rahatlıkla çalışabilir hem de okuyabilir.zaten bunlardan vazgeçtiğin zaman hasta olmuş olursun.hayattan ve ideallerinizden asla vazgeçmeyin..direnin ve sabredin herşey yoluna giriyor inşallah...
sağlıkla ve umutla kal.. sevgiler...
Sayfa: 1 2