gencdiyaliz forum

Tam Versiyon: Ülkemizdeki Diyaliz merkezleri Hijenik mi ?
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Arkadaslar ülkemizdeki diyaliz merkezleri hijenikmi bu konu hakkında ne düsünüyrosunuz ? Bana göre cok ii temizlige dikkat eden özel merkezler varken bazi özel ve ve kamu kuruluslarinda temizlige dikkat edilmiyor,bu diyarbakir olayindan sonra iice birşeylerin eksik gittigi ortada....
Her ne kadar dikkat ediliyormuş gibi gösterilse de
yeterli hijyen sağlanmıyor...

Tabi ki istisnalar vardır
hepsi için kötü demek yanlış olur...
bazilari cok saglik diyemem ama genelde hijenik
yerine göre değişiyor çok şükür ki kendi merkezim dikkat ediyorlar,ama şehir dışında 2kere farklı yerde girdim ikisindede makineler silinmeden başka hasta alınmıştı...
desene ben hij yenik bakımın dan şanslıyım he bizim diyaliz özel olduğu için merzifon özel diyaliz samsunözel diyalizden takib edilmekteyiz iş kaytarma en alt düzeyde güvenilir çalıuş kan personelimizle  canlı izlenmekteyiz çok temizler allah onlardan razı olsun ya genede özeller birazdaha tepkimli oluyo temizlik konuşunda bence  harika bir hij yen var ya allah hepsinden razı olsun ToungueSmileRolleyesCoolBig Grin
diyalize başladığımın ilk yılında ssk hastanesinde girdim...ben nevresim takımı ile giderdim oraya çünkü çarşaflar her hastada değişmiyordu..:S bende herşeyimi kendimden kullanırdım..sonra özel diyalize geçtim tabi çok fark etti..baya bi hijyenikti..doktorumuzda bayan olunca malumWink

sadece onların değil biraz biz hastaların da dikkat etmesi gerekiyor..

hijyene..
Arkadaslar ben bır dıyalız calısanı olarak TR dekı hemodıyalız unıtelerının olması gereken hıjyenı gostermedıklerıne ınanıyorum bu ozeller dahıl
bizim memlekette özel merkezler olmadığında devlet hastanesinde diyalize girmekzorundayız temizlikten eser yok nefresim takımı durmadan yanımızda taşıyoruz hastamıyız carşafcımı belli deyil o yuzden annemden ayrı yaşamak zorunda kalıyom bir insan 9 ay misafir kalabilirmi ben kalıyom yapıcak birşey yok memlekette girersem diyalizden deyil pislikten olucem
buara bizim diyalıde dozurrtu artık yabancılara satıla satıla kendimi bir esyagibi görur oldum personelde sasırtı ne buya memlekete hiçmizengin iş adam yok diyalz merkez lerini dısarlara satıyola alala

HER DİYALİZ MERKEZİ BİR DEĞİL ELBETTE, ÇALIŞAN PERSONELİN TİTİZLİGİ VE TEMİZLİK ANLAYIŞI, HASTALARA DUYULAN SAYGININ İFADESİR , EĞER Kİ HASTAYI BİR RANT (KAZANÇ) KAPISI OLARAK GÖRÜP ÖNCE HİZMET DEĞİLDE PARA KAZANMAK AMAÇLI DİYALİZ MERKEZİ AÇILIYORSA O HİZMET DEĞİL AKSİNE İNSANLARI KULLANMAK OLUR, BAZI DİYALİZ MERKEZLERİ  TEMİZLİK AÇISINDAN TAKTİRE ŞAYAN HİZMETLER SUNMAKTA, TÜM DİYALİZ MERKEZLERİNİN  DEVLETİN TİTİZ VE SIKI KONTROLÜNDE OLMASI , ÖNCE İNSAN VE İNSAN SAĞLIGI PRENSİPLERİYLE HAREKET ETMESİ EN GÜZELİ .Wink
:(benim en sevmediğim olay bi başkasının örttüğü battaniyeyi yada pikeyi ters çevirip verilmesi.bide hızlı bi şekilde setleri çıkarırlarken üstümüze ve yüzümüze su sıçratmaları.ama hemşirelerede bişey diyemiyorum devlet hastanelerinde onlara uygun çalışma saati düzenlense bukadar acele etmezler sanırım...
Referans URL