gencdiyaliz forum

Tam Versiyon: sizce ne yapabiliriz
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
sizce organ bağışının arttırılması için neler yapabiliriz
Bence Hastanelerin Yogun Bakim üniteleri ile Temasa gecilmesi
burda organ nakli icin bir koardinatör olmasi ,organ bagisinin ne kadar önemli oldugunu anlatilmasi ellerinden gelen herseyin yapildigi fakat ,
umut olmadigini bu kisinin buldugu organ miktari basina yuksek prim verilmesi ,Vede insanlara organ bagislama kimligi degilde devletin organlari almaya yetkili olmasi sadece isteyenin (aileden ´de biri olabilir) bagislamak istemiyom diye bir belge vermesi :
Son alarakta Özel diyaliz merkezlerinden katilim payi alinmasi yapay organ calismalirinin tesviki icin ,vede organ bagislayanlara bedeva sigorta sistemi getirilmesi muayene gibi mesala yesil kart gibi Smile
evet abim çok güzel demişin kutluyorum ve bende sana katılıyorummBig Grin
organ bağışı yapanlara sigorta yapılması yeşilkart verilmesi bence çok zor hattda imkansızz bişi.zaten şu haldebile sigorta sistemi çalışmıyo dahada beter hale gelir.. en önemli araç medyadır artık herşey medyayla yönlendiriliyo medyanın olmadığı hiç bir şeyypek fazla yerini bulmazz başarısızz kalır bir çok kanlada izlenilir zamanlardaa organ bağışını destekleyecek programlarr yapılmalıdır gazetelerde yapılmalıdır. bugünn organ bağışı olmayan ülkelerde insanlar kaçırılıyo kandırılıyo böbrekleri alınıp bırakılıyo. hertürlü rant elde ediliyo ama halk hala hiç bişeyin fakında değill. vurdumduymazz bir türk halkıyızz .. ayrıca tornada arkadaşımınn organ bağış kartındaki fikrinede katılıyorumm..
arkadaslar herzman belirtiyorum internet de artik büyük bir medya gücüdür.Bu yolla butun medya yazarlarina mail atarak konuyla ilgili isteklerinizi belirtebirsiniz ne kadar cok mail giderse yazarlarda konuyu gündeme taşıyabilir ayrintilar burada http://gencdiyaliz.com/index.php?pid=20
UMUDUN demiş kiorgan bağışı yapanlara sigorta yapılması yeşilkart verilmesi bence çok zor hattda imkansızz bişi.zaten şu haldebile  sigorta sistemi çalışmıyo dahada beter hale gelir.. en önemli araç medyadır artık herşey medyayla yönlendiriliyo medyanın olmadığı hiç bir şeyypek fazla yerini bulmazz başarısızz kalır bir çok kanlada izlenilir zamanlardaa organ bağışını destekleyecek programlarr yapılmalıdır gazetelerde yapılmalıdır. bugünn organ bağışı olmayan ülkelerde insanlar kaçırılıyo kandırılıyo böbrekleri alınıp bırakılıyo. hertürlü rant elde ediliyo ama halk hala hiç bişeyin fakında değill. vurdumduymazz bir türk halkıyızz .. ayrıca tornada arkadaşımınn  organ bağış kartındaki fikrinede katılıyorumm..

Evet Medyada bir yol .Ama medya diyo diye Kimse cikip organini bagislamaz .Doktorlar Anlattigi halde bagisin ne kadar önemli oldugunu,
yine soguk bakiyo toplum Meyda kendi cikari reyting yapacak konu olmadigi icin bu konuya bakmaz .Yesil karta gelince binlerce kisi ihtiyaci olmadigi halde almis iyi bir denetimle asil ihtiyac sahiblerine verilmeli .organ bagisi yapanlara verilirse su anki verilenden daha yararli olur hem saglik giderleri hem hastalar icin yillik diyaliz hastasinin masrafi hesaplandigin da sadece benim dusuncem bu .Ayrica kan uyumsuz ve capraz böbrek kardesligi desteklenmeli bunun icinde internet en iyi metod su an.Yesil kart li olan Arkadaslarimizin Böbrek buldugu halde Ameliyat masraflari karsilanmiyo vede özel diyalizlerde giremiyolarmis diyalize bu adaletsizliginde cözumu acil sart zaten durumu iyi olsa yesil kart almazdi anliyamiyorum devletin bu saglik konusundaki yaklasimini diyaliz daha masrafli oldugu halde sevgiler Smile
Üniversitemiz Hastanesinde Prof Dr. Kenan ERZURUMLU, Prof. Dr. Mete KESİM, Doç.Dr. Nurol ARIK ve Doç. Dr. Şaban SARIKAYA yönetimindeki 20 kişilik bir heyet ile üç böbrek nakli ameliyatı gerçekleştirildi. 7 gün içerisinde gerçekleştirilen ameliyatlarla her üç hastanın da kardeşlerinden alınan böbrekler başarılı operasyonlarla nakledildi. Sağlık durumları tamamen düzelen üç hasta da taburcu edildi.

Kardeşlerinin verdikleri böbrekler ve Tıp Fakültesi Transplantasyon Ekibi'nin başarılı müdahaleleri ile yeniden sağlıklı olarak hayata dönen Hacı GENÇKAN, Güldere SAYAN ue Mürsel DURDU kardeşlerine ve doktorlarına duydukları minnet ve şükran duygularını sık sık dile getirdiler.

Ekipte yer alan öğretim üyeleri "hastaya uyumlu böbrek bulunduktan sonra oluşturduğumuz ekip ve hastanemizin tıbbi müdahale imkanları ile bu nakilleri başarı ile uygulayabilecek düzeydeyiz" dediler.
BÜLENT ARKADAŞIM BİZİM KONUMUZLA İLGİSİ OLDUĞUNU SANMIYORUM BU MESAJININ ACABA BU MESAJI BURAYA NEDEN YAZDIĞINI AÇIKLARMISIN
bence görsel ve yazılı basılın bu konuda çok önemli ancak çok ünlü birinin başına gelirse ne yazıkki basınmız bu konuyu gündeme getiriyor. ayrıca ben çeveremdekilere anlatıyorum evdekilere tembihleyin öldükten sonra organlarınız boşa gitmesin diye birar garip oluyo ama hassas,iyen gösteren çok var buda güzel
UMUDUN demiş kiorgan bağışı yapanlara sigorta yapılması yeşilkart verilmesi bence çok zor hattda imkansızz bişi.zaten şu haldebile  sigorta sistemi çalışmıyo dahada beter hale gelir.. en önemli araç medyadır artık herşey medyayla yönlendiriliyo medyanın olmadığı hiç bir şeyypek fazla yerini bulmazz başarısızz kalır bir çok kanlada izlenilir zamanlardaa organ bağışını destekleyecek programlarr yapılmalıdır gazetelerde yapılmalıdır. bugünn organ bağışı olmayan ülkelerde insanlar kaçırılıyo kandırılıyo böbrekleri alınıp bırakılıyo. hertürlü rant elde ediliyo ama halk hala hiç bişeyin fakında değill. vurdumduymazz bir türk halkıyızz .. ayrıca tornada arkadaşımınn  organ bağış kartındaki fikrinede katılıyorumm..

kesinlikle katılıyom umudun bencede saten yesilkkarta yapılan salık harcamalarınıda devlet karsılıyo bunun için organ bağısı yapanın tum ssk pirimlerini devlet ödesin bak bağışlamayan kimse kalıyomu organlarını böyle yapan devletler var sanırım okudum burdan umudun iyi fikir kesinlikle tsk
fantastic demiş kiarkadaslar herzman belirtiyorum internet de artik büyük bir medya gücüdür.Bu yolla butun medya yazarlarina mail atarak konuyla ilgili isteklerinizi belirtebirsiniz ne kadar cok mail giderse yazarlarda konuyu gündeme taşıyabilir ayrintilar burada http://gencdiyaliz.com/index.php?pid=20

folkana katılıyom ve medya yazarlarına ve gazetelere isteklerimizi iletelim tsk volkan işllah arkandayız arkadsımız çok guclü bi ekibiz herkez uzerine dusen görevı yaparsa bu sorun bizim sorunumuz bizim kaderimiz sağlam bi insan bızı anlamaz bizi den baskası anlamaz anlıyanlar harıc herkez görevini yabsın işllah
Referans URL