Vücudumuzun en çok yıprandığı zamanlar dikkat ederseniz Hafta sonudur.Ve Eğer kilomuz fazlaysa diyaliz daha da sıkıntılı geçer..Özellikle Haftanın ilk diyaliz günü, kilo fazlalığı ve toksinlerin daha fazla birikimi sonucu kendimizi daha kötü hissederiz.Uzun vadede şu anda farkında olmadığımız birçok sıkıntının daha sonra nüksetme ihtimali oldukça aşikar.Özellikle İlk 10 yıldan sonra.. Arkadaşlar deneyimli biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki:Eğer farklı bir şey yapmamışsam: Pazartesinden sonraki seans aralarında yani çarşamba ve cuma günleri aldığım kilo miktarı nerdeyse aynı...Buna paralel olarak diyaliz seansı da rahat geçiyor.
Ancak hafta sonundaki 1 günlük ara bütün dengemizi bozmaya yetiyor.
Buna istinaden edindiğim deneyime göre söylüyorum:Sürekli olarak Birer gün arayla Diyalize girsek,Daha az yıpranacağız ve kendimizi daha iyi hissedeceğiz
kan değerlerimiz de daha iyi çıkacaktır..
Dikkat ederseniz artık çoğu klinkte Rutin aylık kanları hafta ortası alıyorlar.Çünkü hafta başı alınan tahliller hep yüksek çıkıyor.
Biz şimdi (3 girenler) Ayda 12 kez diyalize giriyoruz..
Oysa birer gün arayla girsek ayda 16 ya da (ay günü 31 se)17 kez diyaliz tedavisi görmüş olacağız.Bunun bize sağladığı yararın çok olacağına inanmakla beraber,sosyal faaliyetlerimizi(örneğin seyahat)kısıtlayacağı kesin.Klinik açısından bakıldığında ise pazar günleri de çalışılmış olacaklar..Bu kötü tabii..Ayrıca Tedavi maliyeti olarak ta artı bir gider olduğu kesin bir neticedir… Biz diyaliz hastalarının sağlığı göz önüne alınınca_Denemeye Değer_
diyorum ben...
Çünkü günümüze kadar olan Tıp birçok deneme-yanılma yöntemiyle gelmiştir..Bunu herkes kabul ediyor.
Bu konuyu Doktorumla konuştuğumda onun söylediği:’1 hafta 3, bir hafta 4 gireceksin o zaman dedi’.Yani öyle oluyor Bu şekilde..
Hepimizi ilgilendiren Yoruma açık bir konu:
Bilmiyorum sizler bu konuda ne diyorsunuz?
[font=Courier][/font]
merhaba gırdap sana tym dıleklerımle katılıyorum denemeden bır cıkmaz kendıne ıyı bak gecmış olsun
vallahi öylede o 2 gün bana cok buyuk tatilmis gibi geliyor

haklısın valla ama keşke gece diyalizleri olsa
merhaba arkadaşlar bir ara benim girdiğim merkezde gece seanı açtılar bazı hastalar için ama fazla dayanamadılar sonra tekrar normal seanslara geçtiler ama gece seansı olabilir çalışanlar için çünkü bazı işverenler erken çıkmalarına izin vermiyorlar ve çalışmalarına engel olabiliyor diyaliz .böyle bir uygulama gece seansı olursa onlarda rahatlıkla çalışabilirler.hafta sonuna gelince iple çekiyorum resmen....sevgiyle ve umutla kalın ...
arkadaşlar paylaşımlarınız için sağolun.
bir iki şeyde ben söyleyeyim.
bence 1 gün arayla diyaliz olmaz bir hafta 3 gün bir hafta dört gün oluyormuş bunun devlete maliyeti de çok olur bizim de canımız gibi sevdiğimiz tatillerimiz mort olur

yahu haftasonları dişimizi biraz sıkalım ne olacak hafta içi bir bardak su dolduruyorsak hafta içi bardağın 3/2 sini dolduralım herşeyden azar azar kıstık mı toplamda çok kısmış oluruz.
haftada dört gün diyalize girmiş gibi olmak için de tek çözüm diyalizin 5 saat olması
hem fosfor sadece uzun diyalizle temizleniyor haftanın 3 günü 5 saat diyalize girersek 1 er saatten sanki üç saat bir diyaliz daha görmüş gibi oluruz ve
set diyalizör yada fazla mesai gibi birçok masraftan da kurtulunulmuş olur.zaten avrupada genelde diyalizler 5 saatmiş.
gece diyalizi de çalışanlar için mükemmel olur yani ama onu yapmaya cesaret eden kurum yok bildiğim kadariyle
arkadaşlar sıze guzel bır haber vereyım eger yılbasında bana mıllı pıyangodan 1 trılyon cıkarsa sGENCDİYALİZ merkezı adında dıyaliz merkezı acacam

ve gece dıyalizde olacak uyelerımıze bedava hızmet everecez

sevgılerle
fatih demiş kiarkadaşlar sıze guzel bır haber vereyım eger yılbasında bana mıllı pıyangodan 1 trılyon cıkarsa sGENCDİYALİZ merkezı adında dıyaliz merkezı acacam
ve gece dıyalizde olacak uyelerımıze bedava hızmet everecez
sevgılerle
aslında herkese Nakil yaptıırsan daha makbule geçer