gencdiyaliz forum

Tam Versiyon: NAKİLLERİN MALULEN EMEKLİLİĞİ
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
http://www.diyaliz.net padi nikli arkadasimiz bir konu açmıştı sizlerde buraya yazabilrsiniz.
Alıntı:Merhaba Arkadaşlar,
Nakilli Hastaların Malulen emkliliği ile ilgili bir çalışma yapıyorum. bu konuyla ilgili doğru çözümlerin üretilebilmesi için öncelikle mevcut durumun iyi tespit edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Durumu net bir şekilde tespit edebilmek içinde yaşananları deneyimlerimizi birbirimizle paylaşmamız gerekiyor. Ben nakilli hastalarımızdan emekliliği iptal edilenlerden, nakilli olduğu için emekli olamayanlardan, nakilliyken emklki olanlardan, emkli olmak için mahkemeye müraacat etmiş olanlardan deneyimlerini benimle paylaşmalarını istiyorum. Umarım hastalarımız için iyi sonuçlara ulaşırız. Deneyimlerini paylaşanlara şimdiden teşekkür ediyorum. Hoşçakalın.
Mail adreslerim;
oilkimen@pau.edu.tr
ozilkimenYasaklı kelimeler sistemce kaldirilmiştir
benim deneyimim yok ama başvuuyorum iliyorsunuz nakilli hastaların özürlü oranı %40 düştü kreatinin klerensine bakılıp yüzdesi artırulıyor benim bildiğim nakilli hastalarda emekli olabilşir ancak kreatinin klerensinin 60 ın altında olması gerekiyor %66 özürlü alan hasta emekli olabiliy alan hasta emekli olabiliyor.ancak genel merkezdeki doktorlar epikriz istiyorlar o olmazsa geri dönüyor .niye böyle bir şey yaptılar anlamıyorum her iş te çalışamıyoruzki
slm bende 2 yıldır istirahatliyim.prim gün sayısını aşagı cekmelerini bekliyorum.ugraşlarınıza teşekkürler kolay gelsin
Slm arkadaşlardan böbrek nakli olduktan sonra malulen emeklilik iptali gibi bir durum olduğunu yeni öğrendim.Gerçi ben karaciğer hastasıyım ama nakilden sonrada emekliliğimi sürdüreceklerini sanıyordum..Demek iptal olunabiliyormuş. Konuyla ilgili detaylı bilgi öğrenirsem anlatırım.Bilen varsa aydınlatırsa bizi sevinirm..
[Resim: a53c7d1820.jpg]

BEN BİR KAC TANE BULDUM SİZINLE PAYLASIYIM
[Resim: 7842467a0c.jpg]
[Resim: e0701001b4.jpg]
arkadslar bu devletın bızlere karsı yaptıgı bır ayıp bence gecenlerde posta gazetesınde okumuştum nakil olacak nerden baksanız 1000 uzerrınde hasta var ve bunlar diyalize gırıyor ve emekli tek kazanclarıda bu ve bu hastalar nakil olma sansları var ama maaslarımız kesılecek diye ameliyat olmuyorlar
şimdı ben soruyorum bir diyaliz HASTASININ DEVLETE YILLIK MALİYETİ 25.000 DOLAR
                            Bir nakilli HASTANIN DEVLETE MALİYETİ 8.000 DOLAR

AMADEVLET BUNU GORMUYOR VE NAKİL OLAN HASTALARIMIZIN 500 YTL TUTARINDA AYLIK MAASINI KESIYOR VE BU HASTANIN AYLIK ILAC MALIYETI 1500 YTL UZERINDE YAZIKTIR ARKADASLAR BIZDE BU KONUDA ELIMIZDEN GELENI YAPALIM HADI SAGLIK BAKANLIGINA BIZDE MAIL ATALIM MEKTUP YOLLAYIM YOKSA BU İŞ İÇİNDEN KIMSE
CIKAMAYACAK OLAN HASTALARIMIZA OLACAK
SEVGİLERLE FATİH
Valla bravo Fatih kardeşim..Nelerde bulmuşsun..Birde benim gibi karaciğer nakillileride araştırsaydın elin değmişkenSmile Hani bende emekliyim nakil olunca keserlermi dersin???
SevgilerSmile
Böbrek nakli yapıldı emekliliği iptal oldu

SSK'dan böbrek yetmezliği nedeniyle malulen emekli olan Aytekin Erden'in bu hakkı böbrek nakli yapıldıktan sonra geri alındı. Doktorların çalışamaz raporuna karşın, SSK "Çalışma gücünüzün en az üçte ikisini kaybetmemişsiniz" diyerek Erden'in emekli maaşını kesti.

Böbrek nakli yüzünden emekliliği iptal edildi

Aytekin Erden böbrek nakli yaptırınca SSK emekliliğini iptal etti. Aylık ilaç masrafı 1.5 milyar olan Erden şokta!.

Böbrek yetmezliği nedeniyle SSK'dan malulen emekli olan Aytekin Erden'e böbrek nakli yapıldıktan sonra emekliliği geri alındı. Erden için "çalışamaz" raporu verilmesine karşın SSK, "Kontrol muayenesi sonucu çalışma gücünüzün en az üçte ikisini kaybetmediğinize karar verilmesi nedeniyle aylıklarınız kesilmiştir" diyerek Erden'in emekliliğini iptal etti. Aylık tahlil ve ilaç masrafı 1 ile 1.5 milyar lira arasında değişen Erden, şu an ne ilaç alabiliyor ne de tahlil yaptırıyor. Böbrek nakli olmasına karşın yüksek tansiyon, halsizlik ve hastalık nedeniyle ortaya çıkan şeker hastalığının sürdüğünü belirten Erden, SSK'dan emekliliğini geri istiyor. 31 yaşındaki Aytekin Erden böbrek yetmezliğinin pençesine bundan 4 yıl önce düştü. Bir süre diyaliz makinesine bağlı yaşadı. Bu arada fabrikada işçi olarak çalışıyordu. Erden 1800 günlük iş gününü doldurmuştu ve SSK'dan emekli oldu. İki yıl önce Erden'in annesi oğluna böbreğinin birini verdi.Akdeniz Üniversitesi'nde yapılan böbrek nakliyle Erden'in artık diyaliz makinesine girmesine gerek kalmadı. Ancak emekli maaşını alabilmesi için belli periyodlarla muayene yaptırması gerekiyordu. Erden, son kontrol muayenesini geçtiğimiz Haziran ayında Göztepe SSK'da yaptırdı. Doktor, Erden'e "çalışamaz" raporu verdi. Bu raporu SSK'nın kurulu değerlendirdi. Doktorlar Erden'e çalışamaz demelerine karşın SSK'dan gelen iptal kararı Erden'i zor günlerin beklediğini gösteriyordu.

HASTALAR KORKU İÇİNDE
Erden, SSK'nın kararına bir anlam veremediğini söylüyor. Doktorların kendisine çalışamaz raporu vermesine karşın SSK'nın emekli maaşını kesmesiyle mağdur olduğunu anlatıyor. Erden, emeklilik halinin sürmesi için kurum aleyhine Kartal İş Mahkemesi'nde dava açtı. Bu arada Erden'in durumu Böbrek Hastalarını Koruma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin 5 bin üyesi arasında da paniğe neden oldu. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nefroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Pekbak, böbrek nakli olan bir kişininverimli çalışmasının mümkün olmadığını belirterek, şunları söylüyor: "Böbrek nakli olan bir hastanın böbrekleri yüzde 30 çalışır. Hastada ilaçlara bağlı olarak yüksek tansiyon veya şeker hastalığı başlayabilir. Vücut böbreği reddedebilir. Böbrek nakli oldu diye hemen iyileşti anlamına gelmez. Böyle bir hastanın mağduriyeti kalmadı diye emekliliği kaldırılamaz."

SSK 'TÜZÜĞE UYGUN' DEDİ
SSK yetkilileri ise kanser, böbrek hastalığı gibi nedenlerle malulen emekli olan hastaların emeklilik durumunun sürüp sürmemesine Sağlık Kurulu'nun karar verdiğini söylüyor. Yetkililer, hastaneden alınan raporun değerlendirmede etkisi olmadığını savunuyor. Yetkililer, böbrek nakli yapılan hastaların böbrek fonksiyonlarıyla ilgili raporların değerlendirildiğini kaydederek, "Böbrek nakli yapılan hastanın eğer böbrek sonuçları iyiyse, böbrek fonksiyonları Sağlık İşlemleri Tüzüğü'nde belirtilen derecelere kadar çıkmışsa kişinin emekli aylığı kesiliyor. Hastaneden alınan rapor kişinin çalışıp çalışamayacağına ilişkin karar verme yetkisine sahip değil. Kararı kurul verir" diye konuşuyor.
malesef nakilli hastaların emeklli aylığını kesiyorlar.ama çok yanlış bir uygulama benim girdiğim merkezde bir abi var vericisi var ama sırf emekli aylığı kesilieceği için nakil olmaktan vazgeçti.çünkü tek gelir kaynağının olduğunu söyledi.bence böyle bir uygulamayı kaldırmalrı gerekiyor.diyazli hastasıyla nakilli hastaların devlete maliyeti göz önünde zaten .ama ama işte durum böyle..
slm millet sanada çok tşkler fatif kardeşim,budevlet zoraki şeyleeri sever yani haklarımız almak için zor kullanmalıyızki,alabilelim,yani özürdilerim ama buböyle malesef hakkını alasıya kadar hakkın rahmetine uğrarsın bu memlekette:::::(herkese sabır diliyorum ve acil şifalar saygılar
arkadaslar bugun uzun zamandan berı goruşemdegım okul arkadasım canım kardesım avukat serkan kardesımle buluştum ve uzun uzun konuştuk ve ıyıkı de konuşmusum bızlerı ılgılendıren bır konu cıktı gercekten arkadaslar nakıl olduktan sonra kesılen emeklı maaslarımızın emsal davası acılarak tekrar gerı alınabıldıgını ogrendım bugun arkadsımdan ve benı cokmutlu ettı eger sızınde boyle bır maduretınız varsa ssk mudurlugune emsal dvası acarak 1 ayda sızden alınan emeklılık hakkını gerı alabılırsınız bır sorunuz olursa sorabaılırınız sevgılerle
Evet bu bilgi çok önemli birçok insan için...Helede tek geçim kaynağı emekli maaşı olanlar..Acaba bu bilgiyi daha dikkat çekici filanmı duyursak...
Aferin Fatih kardeşim yaa tebrik ederim..Herkese faydalı bir bilgi..İleride hepimizin başına gelebilir..
Sevgiler..
kardeşlerim malülen emeklilikte neden ayrım yapılıyor.ben 98 de ssk ya girdim emekliligim 1800 gün 2002 den sonra girenler 900 günde emekli oluyor.bu bir çifte standart yazık bizim ne günahımız var.hasta olmayı benmi istedim.mekli oldun hemen iyleştin demi aylık kesiyorsun yazık bize verilen deger bu mu***********
Referans URL