gencdiyaliz forum

Tam Versiyon: Kitap Tavsiyeleri
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Evet arkadaşlar bence edebiyat,ayni sinema gibi resmi besleyen başka önemli bir unsur,Ben kendi yaşamımda beni etkilemiş kitaplardan başlayarak bu konuyu açmak istedim,gerçekten kitaplar bizleri besleyen önemli şeyler,ben öyle çok aşırı kitap okudum diyemem artık pekde fırsatım olmasada zamanında bir iki kitap okumustum Smile onlarida ekliyelim bari :)burasida kitap kösesi olsun baska insanlarada tavsiye etmiş olalim :bla:
[Resim: mulksuzler_k.jpg]
İlk olarak mülksüzler bir kara utopya kitabıdır gelecekte ikicirikli bir dünyayi anlatir ayrintılı bilgi buradan

[Resim: 20050831195615_t0.jpeg]
İkinci olarak Kafka'nın
dönüşümü Başyapıttır kesinlikle kısadır ama anladikca sizde yeni şeyler uyandırır hayata yaşama bakışınız üzerinde derin etkiler yaratabilir,Gregor samsa herdaim bilinc altimda yasayacaktir,kafkaninda anlatisinina hayranim,kısa öyküleride okunmalıdır,ayrica soderbergin Kafka filmi nde tavsiye ederim.detay
ayrica bende kafkanin hikayelerini kitap kapaklarini yapmistim okul yillarında cok basarili olmadi ama bi ara gösteririm.

[Resim: 9755100598.jpg]
Patric Suskind başyapıtı Koku filmede yeni vizyona girdi,ama kitabin verdigi derinlik acaba olacakmi merak ediyorum,gecen birisine sormuslardi tvde film mi kitapmı diye koku için ,oda demiştiki

Herman hesse Siddhartha gerçekten yaşam ve yolculuk üzerinde bende derinizler bırakmış bir kitaptır...
[Resim: boyali_kus.jpg]
Jerzy Kosinski Boyalı Kuş

[Resim: bgc2.jpg]
Yüzüklerin Efendisi diyecek bir sey yok zaten sarsılmaz Tolkein anlatisiyla başyapıt...
ayrinti

tabiki klasikler,mesela yeraltından notlar,zen ve motosiklet bakimsanati,kücükprens,simyacı,boyle buyurdu zerdus v.s v.s daha nicesi :)ayrica detay bilim kurgu sevenler için birçok filme senaryo olmustur sahsen hastasiyim Smile
Philip k dick kitaplari
bu arada hala mesneviyi okuyamadim en kısa zamanda artik,a

birde hosuma giden son okudugum Robin Sharma nin Koza Kelebeği Bilmez kitabini tavsiye ederim : )

slinda daha cok kitap var onlar aklima gelmedi simdi sizlerde ekleyebirsiniz gerisini Smile
KAN UYKUSU ...... TEK KELIMEYLE HARIKAAAAAA AÇIKLAMALARI SONRA YAPARIM BEN KAÇIYORUM ARTIK Smile
kitapler için teşekkürler hepsini okucam inşallah
admin demiş ki....
İkinci olarak Kafka'nın
dönüşümü Başyapıttır kesinlikle kısadır ama anladikca sizde yeni şeyler uyandırır hayata yaşama bakışınız üzerinde derin etkiler yaratabilir,Gregor samsa her daim bilinc altimda yasayacaktir,kafkaninda anlatisinina hayranim,kısa öyküleride okunmalıdır,ayrica soderbergin Kafka filmi nde tavsiye ederim.detay
ayrica bende kafkanin hikayelerini kitap kapaklarini yapmistim okul yillarında cok basarili olmadi ama bi ara gösteririm.
....
Okumak bir türlü nasip olmadı bu kitabı
e-kitabı vardı ama yanlışlıkla sildim
bütün kitaplarım yok oldu bilgisayarımda
en kısa zamanda kitabını alıp okumayı düşünüyorum
en azından silme ihtimalim yok Smile

Bir de kitap kapakları yapmışsın
görmemizin zamanı gelmedi mi acaba Smile

Ayrıca tavsiyelerin için teşekkürler
merhaba ben sizlere bir kitap tavsye edecegim özelikle dializ hastası iseniz bilinç altının gücü mutlaka okuyun
[Resim: 9755743030.jpg]

Merhamet ve Metanet, Ken Wilber ile eşi Treya Killam Wilber'in, Treya'nın hastalığı, ölüm olgusuyla karşılaşması ve sonunda ölümü ile biten beş yıllık serüvenlerinin etkileyici bir hikayesidir. Bu gerçek hayat hikayesi ve aşk öyküsü, hayatın basamaklarında insanın durumuna dair bütünlükçü bir bakış açısı sunmaktadır. Yazarın hastalıklara klasik ve yeni tıbbi çözümleri sorgulayan sunuşu, Treya'nın sağlığı ve maneviyatına dair içten ve samimi anlatışıyla birleşince, önümüze ta bir portre çıkmaktadır. İnsan ruhunun gücü ve güzelliği üzerine olağandışı bir deneyimi aktaran Merhamet ve Metanet, aynı zamanda maneviyat/din ayrımı, psikoterapi-kadın duyarlılığı ilişkisi ve meditasyon ile onun günümüz dünyasındaki yeri üzerine sağlıklı içten bakışlar sağlamaktadır.

diyalize girerken okumuştum bu kitabı beni çeken ise en başta "gerçek" olması idi... diyeceksiniz ki bu kitap bize önerilir mi? haklı olabilirsiniz herkes bu kitabı okumama karşı çıktı ama benim amacım hastalığa ve hasta eşe karşı nasıl bir yol tutulduğu neler yaşandığı idi..ayrıca enteresan olan ikisinin de psikolog olması idi..çok ağlayarak okudum ama amacım güçlü olmaktı...siz de merak ediyorsanız mutlaka okuyun..Wink
osman pamukoğlu: unutulanlar dışında yeni birşey yok.. ( çok etkilendim bu kitaptan)
'koku' nun kitabını okumadım ama filmini isledim Big Grin
benim önereceğim kitapların pek hoşunuza gideceğini sanmam çünkü ben yaşça sizden biraz küçüğüm ama genede önericem bana ne Smile tavuk suyuna çorba serileri harry potter serisi ve talihsiz serüvenler dizisi bu kitaplar hakkında merak ettikleriniz olursa bana msj atabilirsiniz Smile
merak ettiğiniz gençlik kitaplarıyla iligili sorularıda yanıtlarım belki okumuşumdur sizsorun çünkü ben tam bir kitap piranasıyım (babamın deyimi) adam kitap parası ödemekten helak oldu. Smile
gizlihayran demiş kimerak ettiğiniz gençlik kitaplarıyla iligili sorularıda yanıtlarım belki okumuşumdur sizsorun çünkü ben tam bir kitap piranasıyım (babamın deyimi) adam kitap parası ödemekten helak oldu. Smile

Gizemcim bende 18-20 yaşlarında ipek ongunun kitaplarını çok okurdum.İpek ongun 'un ''Lütfen Beni Anla'' kitabını okumanı tavsiye ederim.Özellikle anne babanda okusunWink Kitabı okuyunca ne demek istediğimi anlıcaksın:)Ben şu sıralar gerilim takılıyorumSmile
bende ipek ongunun bir genç kızın günlüğü serisini bitirdim ama senin dediğin kitabı okumadım bakarım bir ara Smile
[Resim: ymas6.jpg]

Yaşama Çevrilen Pedal
Lance Armstrong

Henüz yirmi dört yaşındayken Lance Armstrong sporda bir efsane olma yolunda ilerliyordu. Sonra, Ekim 1996'da Armstrong'a dördüncü safha yumurtalık kanseri teşhisi kondu; doktorlar yüzde kırk yaşama şansı vermişlerdi. O gün Armstrong'un yaşamı tamamen değişti. Her zaman olduğu gibi, önderlik ruhuyla önünde uzanan yola koyuldu; bu, asla kaybetmemeye kararlı olduğu yaşam savaşıydı. Vücudunu istila eden kanserle ve ruhunu tüketmekle tehdit eden kemoterapiyle savaşırken antrenmanlarına odaklandı ve etrafındaki asla pes etmeyenlerden güç aldı. Hastaneden çıkışından sadece on altı ay sonra, çok yorucu bir parkur olduğu bilinen Tour de France'a katıldı ve tüm zamanların en iyi derecesiyle kazandı. Bundan birkaç ay sonra, baba oldu. YAŞAMA ÇEVRİLEN PEDAL, bir adamın yaşamın olasılıklarına karşı verdiği esin verici bir savaştır. Gelişimini zafer, trajedi ve dönüşümle gerçekleştirmenin öyküsüdür. Bu inanılmaz bir cesaretin ve tutkunun korku ve aynı zamanda şefkat dolu, ibret alınacak öyküsüdür. (Tanıtım Yazısı'ndan)

Çok güzel bir kitap
okumanızı tavsiye ederim
en sevdiklerim arasındadır
ben tarih içeren ve siyasetli kitaplar okuyorum bununla ilgili kitap önermek isteyen olursa çok sevinirim ve benimle tarih bilgisi yarışı yapmak isteyen.. Big Grin
Siyasi kitap olarak Vural savaş Dip Dalgası Emperyalizmin Uşakları,Akp ve Chp nin gerçek yüzü... Mehmet Ufuk Urasdan Siyaset yazıları,Başka bir siyaset mümkün... Emin Çölaşan Kovulduk Ey halkım Unutma bizi... Nihat Genç.. Amerikan Köpekleri,hattı müdafa...vs
Tarih kitabı olarak:Fatih Rıfkı Akay Çankaya...Şevket süreyya Aydemir:sUYU aRAYAN adam ilber ortaylı:İmparatorluğun en uzun yılı Soner Yalçın Efendi ,Beyaz Müslümanların Büyük Sırrı ....vs Sen bunları bitir ben daha yollarım Big Grin Wink
bence de adam fower ın olasılıksız ve empati kitapları okunmaya değer.Tavsiye ediyorum...Big Grin
Referans URL