gencdiyaliz forum

Tam Versiyon: merhaba arkadaşlar
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Ben hatice!
2005 nisan ayıydı günlerden pazartesi ve ben yeni karne çıkarttırdım ogün.önceden rahatsızdım nefes darlığım halsizliğim mide bulantılarım vardı.bide aşırı zayıflama başladı bende.20 kilo kaybettim nerdeyse 4 sene gibi bi zamanda.4 senede doktora gidiyordum ama sadece bronşitim olduğu için o tür ilaçları kullanıyordum  taki tam kan tahlili yaptırana kadar.tahlil sonuçları çıktı üre 250 kreatin 8.salihlide oturduğum için burdaki doktorum seni hastaneye yatıralım tedavi yapalım dedi bana.Ama ben bu arada bu tahlillerin sonucu ne olur bilmeden sadece tedavim sonunda iyileşip biraz kan takviyesi falan evime geri döneceğimi düşünüyordum.meğer doktorum akut olabilirim diye beni izmire göndermeden tedavi olabileceğimi düşünüyormuş.Ama 5 günden sonra değerler düşmeyince dediler seni yeşilyurt araştırma hastanesine sevk yapalım tedavin orada sürecek dediler.tamam dedim bende nefroloji polikliniğine gittim önce orda da tahlillerim yapıldı sonuçta aynı değerler çıkınca doktorum aldı beni yanına dediki:bak kızım böbreklerin 7cm olmuş küçülmüş seni diyalize hazırlıyacağız deyince hastane başıma yıkıldı arkadaşlar.hayatım karardı hiç bir hayalim kalmadı çok çok kötü günlerdi benim için.hiç inanamadım uykudan uyanınca gece için acıyarak kalkıyorsun.olsun ama yinede beterin beteri vardır diye bi söz vardırya şükür demeyide unutmuyordum tabiki.aklıma hep eşim geliyordu onu arkada bırakmak istemiyordum çünkü o benim herşeyimdi onun yıkılacağını düşünüyordum.keşke diyordum onu tanımasaydım onunla güzel günler geçirmeseydim onun hayatını karatmasaydım.çok düşündüm boşanmayı ama olmadı diyemedim.aklımdan geçenleri ima edince ona çok üzüldü ve bana dediki sen bir kemik yığını olsanda sen bıraksan ben bırakmam seni deyince bende kendi kendime dedim ki ben bu rahtsızlığımı yenip yeni bi hayat başlayıp sağlıklı bişekilde ona bi evlat verip hayatımı devam ettireceğim dedim.artık bi şekilde bi yerden başlamalıydık.doktorumuzla görüştük mustafa cirit hocamız ve ayşegül hocamıza dedik ki :hocam ben diyalize son zamana kadar girmeyeceğim çok rahatsızlanırsam başlıyacağım ama hemen nakil olmak istiyorum dedim.onlarda ben o kadar daha kötüleşmediğim için peki dediler.ailem benim için seferber oldular .annem babam 2 kardeşim benim için tahlillere başladılar.fkat annem babam doku uyumu tuttuğu halde yaşlı oldukları için doktorum kabul etmedi onları.bozyaka araştırma hastanesinde tedavim başladı sevgili kardeşlerim hakan ve yılmazdan alacaktım böbreği hakanın %100 doku uyumu olduğu için dr.adam uslu dediki tamam bulduk eğer hakan razıysan hemen nakil yapabiliriz.kardeşim hemen dedi ve dünyalar benim oldu biraz korku vardı içimde ben iyileşecekken onuda rahatsız ederim diye düşünüyordum.kafamda hep o soru vardı ama doktorlarım bana güven verdiler ve ben 5 ay içinde 7 ylül 2005 de nakiloldum.şu an çok iyiyim allaha şükür çalışıyorumda evimde normal hayatımı sürdürüyorum sağlıklı bi şekilde çok mutluyum kardeşim sağlıklı en önemli olanda ozaten çünkü ona bişey olursa ben çok üzülürüm.annem babam eşim kardeşlerim ve  bütün çevrem benle çok ilgilendi sağolsınlar.tabi bu hastalığın sebebinde biriside stres eğer mutlu bi hayat sürersen en iyisi o olur arkadaşlar .onun için stres bizden uzak olsun.şimdi tek hedefim bi çocuk sahibi olamak ve onu sağlıklı bişekilde yetiştirmek inşallah onuda allahın izniyle gerçekleştireceğiz.çünkü eşim benim için çok uğraştı bu ona değer.evet arkadşlar benim hayatım işte bu biraz diğer arkadaşlara göre çok ağır geçirmeden atlattık bu zamanları ama kader bundan sonrası ne olur bilemeyiz hedefimixz hayallimiz hep sağlıklı yaşamak ve kendime sağlıllı bakmak ama ...neyse çok uzattım galiba şimdi diyorumki allah herkese bütün diyaliz hastalarına acil şifa ve böbrek nasip etsin değerli anne baba kardeş ve yakınları ne olursunuz duyun sesimi böbrek vermek hiç bi bünyeye zarar vermiyor daha sağlıklı oluyorsunuz çünkü ben bunu kardeşimde yaşadım o şimdi sapasağlam bi delikanlı ve 28 yaşında benden 4 yaş küçük bide herkese iyi günler geçirmenizi diliyorum hoşçakalın  
haticean cok güzel bir paylasim olmus,evet az cok hepimiz bu seyleri yasadik sonunda kurtulduguna ve mutlu olmana kardesinin de iyi olmasina cok sevindim,senin yasaminda gördügüm sey,sevgiyle birseyleri ailecek başardıgınız,cok sevindim gecmis olsun : )
selamlar..

kardeşim yazının başlarını okurken içim cız etti sonlarına doğru yüreğime su serptin. Allah seni ve senin gibileri hayata bağlayan insanlardan RAZI OLSUN.
Son nefese kadar baş ağrısı dahi vermesin.
senin bu paylaşımın diğer hasta yakınlarına örnek olsun.
paylaşımın için teşekkürler.
iyi olmuş olsan da yine de sitemizde yaz .
etrafınızda ki insanlara sitemizi önerin.

selametle..
HATİCE ONCELIKLE GECMIŞ OLSUN KIYMETINI BILKIYANINDA SEVENLERIN VAR YA ONLAR OLMSAYDI NE OLURDU ACABA
O YUZDEN ALLLAH ONLARDAN RAI OLSUN KENDINE IYI BAK BENDE INŞ IKI AY SONRA NAKIL OLCAM BANA DA DUA ET SENIN GIBI SDAGLIKLI OLAYIM GOR FATİH BEN
abla canım diyaliz arkadaşım ciyerim mesajını canı gönülden okuduk bak nekadar güzel bir ailen varmış allah onlara dert ve kedervermesin nice salıklı günlere allah sana enkısa zamanda nur topu gibi ibr evlat versin tum dualarımla salıklı ve neşeli günler diler ellerinde öperim
merhaba hatice abla hayatını şimdi okudum üzüldüm ve çook sevindim bende 3.5 sene dilize girdikden sonra 2005 de nakil oldum annemden aldım niye bukadar bekledin hepiniz diyceksiniz işte benimde vericim annem olunca fazla düşündüm ama senin dedigin gibi şükür annemde bende iyiyiz ALLAH annemdende ailemdende razı olsun ALLAH BÜTÜÜÜÜÜN HASTALARA ŞİFA VERSİN DİALİZE GİREN ARKADAŞLARIMADA BÖBREK NASİP ETSİN HATİCE ABLACIM SANADA COK GEÇMİŞ OLSUN ALLAHA EMANET OL.MELEK.
yazılanları okudukça umudum artıyor.melek bende senin gibi annemden nakil olacağim şuan kendimden çok annemi düşünüyorum hep acabalar var korkularım ..ben başvurdukdan 3 ay sonra kadavradan arandım ama malesef ki erzurumdaydım die yetişmek mümkün olmadı yetişemez dediler büyük bir hayal kırıklığı yaşadım çok üzüldüm ama hayırlı se değilmiş diyorum,çünkü ben bir anda tatile çıkdım 2gün sonra arandım bikaç gün sonrada döndüm merkezden memnun kalmadığım için..benim oraya gitmem böbreği almamam içinmiş hayırlısı dğeilmiş diyorum.ve allah izin ederse nasipse annemden olacağım inş ikimiz içinde en hayırlısı budur..allah herkese nakil olmayı nasip etsin.
ikra.9ocak demiş kiyazılanları okudukça umudum artıyor.melek bende senin gibi annemden nakil olacağim şuan kendimden çok annemi düşünüyorum hep acabalar var korkularım ..ben başvurdukdan 3 ay sonra kadavradan arandım ama malesef ki erzurumdaydım die yetişmek mümkün olmadı yetişemez dediler büyük bir hayal kırıklığı yaşadım çok üzüldüm ama hayırlı se değilmiş diyorum,çünkü ben bir anda tatile çıkdım 2gün sonra arandım bikaç gün sonrada döndüm merkezden memnun kalmadığım için..benim oraya gitmem böbreği almamam içinmiş hayırlısı dğeilmiş diyorum.ve allah izin ederse nasipse annemden olacağım inş ikimiz içinde en hayırlısı budur..allah herkese nakil olmayı nasip etsin.
ya ben şu alıntı işini bi beceremedim gitii neyse yukarıda yazılanların sabihi arkadaşım ikra.9ocak bende annemden aldım ve çevrmde annesinden babasından eşindenalan arkadaşlarım var hepsininde sağlık durumu çok iyi ... şunu unutma hiç bir dr sanmıyorum ki sırf ameliyat yapıp birilerinin hayatını kurtarmak için bi başkasını hayatını tehlikeye atmaz.. Bide şunu hatırlayalım arkadaşlar canlı veric şansı olmayan o kadar çok arkdaşımız var ki canlı verici şansı olanlar hiç yoksa kadavra şansını onlara bırakalım.. ben bunu düşünerek annemden almayı kabul etmitim..Bence iyi düşün... o kadar çokuz kiiSad
Referans URL