fmf hastaklığı böbrek hasarına yol açan ırsi bir rahatsızlık olub türkiyemizin en sık görülen yöresi olan akdeniz bölgesi olub nadirde olsa türkiyemizin her yöresinde görülmektedir.ismide üzerinde olan rahatsızlık akdeniz ateşi böbrek yetmezliği sebebi verebiliyorbu rahatsızlığı farketilib tedaviye başlandıktan sonra böbrek yetmez liğinden kurtulabiliyorsunuz benim rahatsızlığımda bu fmf ebağlı olarak meydana gelmiştir şayet önceden müdale edilseydi şu anda böbrek yetmezliği çekmiycektim ve3 diyaliz problemi yaşayamıycaktımbundan beş yı önce fmf rahatsızlarına nakil olmaz diye duyum olmıştım şimdi nakil yapılması mümkünmüş siz bukonuda
gecmis olsun hasan vallahi bende bilmiyorum,webde biraz arastirip,olmassa
http://www.alperdemirbas.net den alper demirbaşla iletisim kurabilrsin,cevabi bulursan burayada yazarsan diger arkadaslarda görür sevgilerimle umarim en kısa sürede sağlıgına kavusursun : )
merhaba hasan fmf li bir diyaliz hastasına nakil yapılmaz denmiş sana ama bu tamamen yanlış. Ben fmf hastayım ve (nakilliyim (2 senedir )ve gerçekten çok iyiyim umudunu yitirme hiçbir zaman kendine iyi bak arkadaşım dilerim hakkında hayırlısı olur hoşçakal.......
Allah'tan ümit kesilmez arkadaşlar tıp ilerliyor vardır bir careşi ilgi doktorunuzdan konuyla ilgili detaylari alabilirsiniz gecmis olsun : )
slm belden tesekkürler beni aydınlat tığıniçin işlah birgün bizede güler dediklerin sa olasın arkadasım sanada salıklı günlerdilerim kib arkadsım allaha emanet ol
slm hasan bende fmf akdeniz ateşi rahatsızlığından böbreklerimi kaybettim. Zamanında colshium dispert ufacıcık bi ilacı içmediğimden şimdi diyalize giriyorum arkadaşlar siz siz olun ilaçlarınızı sağlığınızı ertelemeyin. Bi ufacıcık hapın yerine şimdi günde 6-7 tane ilaç kullanıyoruz ve bunlardan bazılarından günde 3*2 olarak kullanıyoruz + bide diyalize giriyoruz. Meğer ne kadar yanlış hata yapmışım. Şimdi de ceremesini çekiyoruz. Ama inşallah bu hastalığın tedavisi var olmasa daha kötü olurdum herhalde. Herkese sağlıklı yarınlar ...
mrh arkadşalar çok güzel bir site bende bir fmf hastası olarak bir şeyler yapmak için burdayım fmf haslığı hakkında bir site tasarımı yaptık yeni bilğiniz olursını isterim
http://www.fmfailesi.com
(11-22-2007 08:49 PM)melek83 demiş ki [ -> ]slm hasan bende fmf akdeniz ateşi rahatsızlığından böbreklerimi kaybettim. Zamanında colshium dispert ufacıcık bi ilacı içmediğimden şimdi diyalize giriyorum arkadaşlar siz siz olun ilaçlarınızı sağlığınızı ertelemeyin. Bi ufacıcık hapın yerine şimdi günde 6-7 tane ilaç kullanıyoruz ve bunlardan bazılarından günde 3*2 olarak kullanıyoruz + bide diyalize giriyoruz. Meğer ne kadar yanlış hata yapmışım. Şimdi de ceremesini çekiyoruz. Ama inşallah bu hastalığın tedavisi var olmasa daha kötü olurdum herhalde. Herkese sağlıklı yarınlar ...
melek83 hanım gecmıs olsun fmf kardesim ikimizde nakıl olmusuk hayırlı olsun sana ve bana :Daramızda bır ay fark var gecmış olsun allah bıda yasatmasın tum fmf ve dıyer arkadslarımıza bır an rabım böbrek nasıb etsin işllah senınde ALT (GPT) 136.95 referans aralığı 8 - 46 ve AST (GOT) 59.64 referansağırlığı 7 - 46 deyerlerin yukseliyomu bunu hoca denedı colcım dspert kesınce duzelıyo ama önceden yoktu nakılden sonra acaba diyom diyer ılaclarla maksumum guc mu topluyo nedersın :Dhayırlısı ya çok sevındım vala rabım herkeze bır an önce nakı olmayı nasıb etsin allahaemanet olun