gencdiyaliz forum

Tam Versiyon: HAYATA KARŞI DURUŞUNUZ
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Arkadaslar hayatta bir duruşunuz kendinize ait bir düşünce şekliniz felsefeniz varmi bu konu hakkında buraya yazabilirsiniz..
merhabalar arkadaşlar ben 4 yıldır diyalize giriyorum.ilk başlarda diyalizi kabullenemedim çünkü lise sonda rahatsızlandım üniversite sınavlarına hazırlanıyordum 2004 yılının haziran ayında gece 11 sıralarında acil olarak diyalizle tanışmak zorunda kaldım.sınav günü hastanedeydim bütün dünyam kararmıştı herşey benim için bitmişti kısmen o zamanlar öyle düşünüyordum her ilk hasta gibi aynı şeyleri düşünmüştüm.Ama daha sonra herşeyin farkına vardım artık diyaliz benim yaşamımın bir parçasıydı ondan ayrı kalamazdım belli bir süre geçince herşey yoluna girdi diyalizi kabullendim yaşamama kaldığımın yerden başladım yani sil baştan ... ilk işim olarak okulum geliyordu tekrar dersaneye gidip üniversite sınavlarına hazırlanmaya karar verdim tabi ailem en büyük destekcimdi bu arada.gittim çalıştım ve zoru başardım arkadaşlar diyalize haftada 3 giriyorum bu arada diyalizde 4 saat boyunca tek elle ders çalıştım çok emek verdim azmettim,başardım ve şimdi üniversite öğrencisiyim.arkadaşlar unutmayalım ki diyaliz hastası olmamız bir engel değil yeterki biz kendimizi bırakmayalım hayata dört elle sarılalım.hastalığın bizi yenmesine izin vermeyelim sonuna kadar direnelim.HAYAT HERŞEYE RAĞMEN YAŞAMAYA DEĞER.......
Slm böyle önemli bir konuya yer verdiniz için teseküredrim o deyilmi bizi yok yerden var eden o deyilmi bize tutmamız için elveren, o deyilmi bize koklamamız için burunveren, o diyilmi yürümemiz için bize ayak, veren odeyilmi yememiz konuşmamız tatmamız icin ağiz veren yaradanımıza binlerce şükür bukadar salam yerimiz varkenne yapalım böbremiz olması cenabı rabim bilir genede yasamya sımsıkı tutunmasak burda bulunmazdık demi arkadslar nediyelim herseyin hayırlısı sonuçte bize öyle güzel donatmışkı yardan bizimiçin öyle muazam bir hayat sumuşki binlerce sükretsek azdeyilmi hele bulundumuz corafya o güzelim memleketimizin üç tarafı denizlerle kablı olması bizim için hayata utunmamıza deşarj etmezmi güzel insanlarımızın iç içe kardesce yasaması bizm için bir nimet deyilmi e nabcaz hayata sımsıkı tutunmaya devam edcez alahınizniyle bilirmisiniz belki bundan 30 sene evvel veya daha önce diyalizdiye birsey yoktu ozaman böbrek hastalarının hali neydi anlamışınızdır sanırım arkadslarım hepinize alahtan salıkdiliyor nice uzun ömürler nasib olur işlah yasamak genede güzel böbreklerimiz olmasada /nakilli/olsakta yasamak güzel yasamayı ve sevmeyi bilene kib......
benim çok karışık maalesef.. bir gün düşündüğüm bir güne uymuyor...
tabi bunda yaşamımda olanlarda etkili maalesefSad
sibel bazen bende sen gibi oluyorum ama akıl hemen beni genliyor ve güçlü olmamı istiyor allaha emanet olun
yaşamak herşeye ragmen güzel artık diyaliz alıştım hayatım parçası herşeye ragmen güzel yeterki umudunu yitirmesin insan inanıyorum ki birgün böbrek çıkacak daha mutlu olacagım ve her günümüze şükür edelim ne insanlar var çaresiz mevlam herkesin yardımcısı olsun
Referans URL