gencdiyaliz forum

Tam Versiyon: SAKATLIK İNDİRİMİ..Bİ BAKARMISINZ
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Arkadaşlar ben 3 yıl önce böbrek nakli oldum ve şimdi calışıyorum.Sakatlık indirimi için rapor çıkartıyorum ama şöyle bi durum var ben nakil olduktan sonra özürlü raporu çıkarttım (%80) şimdi ise doktorun dedigine göre bu sakatlık indirim raporunu çıkartırken %40 olacak diyor.Acaba doktor yalanmı söylüyor.Ben bişey anlamadım bi yardım edin.
O konu doğru olabilr daha önce bu konu forumda yazılmıştı .
Siz yine bulundugunu sehirdeki hastanede en yakın sosyal hizmet uzmanına veya http://www.ozida.gov.tr basvurun.

Böbrek nakli olmuş kişilere verilen sağlık raporundaki oran hakkında bilgisi olan var mı ?

Mevzuat'a baktığımda;
ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK,
ÖZÜR DURUMUNA GÖRE TÜM VÜCUT FONKSİYON KAYBI ORANLARI CETVELİ'nin ÜROGENİTAL SİSTEM Başlıklı bölümünde
Renal Transplant (Transplante böbreğin fonksiyonları da değerlendirilecek ve eklenecektir)* %40 yazmaktadır.
Bunun dışında bir deneyimi olan var mıdır.
Teşekkürler

16/07/2006 ya kadar böbrek nakillilere %80 veriliyordu, bu tarihde çıkan yeni kanun sırf emekli yapmamak için böbrek nakillilere %40 veriyor artık..kreatini değeri biraz yüksek olanlara hesap usulu % oranı belirleniyor..birebir yaşayanlardanım..

http://www.gencdiyaliz.com/forum/showthread.php?tid=9
(02-22-2010 07:24 AM)sessiz_kabus demiş ki [ -> ]Arkadaşlar ben 3 yıl önce böbrek nakli oldum ve şimdi calışıyorum.Sakatlık indirimi için rapor çıkartıyorum ama şöyle bi durum var ben nakil olduktan sonra özürlü raporu çıkarttım (%80) şimdi ise doktorun dedigine göre bu sakatlık indirim raporunu çıkartırken %40 olacak diyor.Acaba doktor yalanmı söylüyor.Ben bişey anlamadım bi yardım edin.

Böbrek naklinden sonra özürlü raporunda %40 alıyorsunuz kanunen..Başka hastalığınız yoksa tabi..Karaciğer naklinden sonrada %70 veriyorlar.. Tecrübeyle sabit kesin bilgilerdirSmile

Sevgiler...
(02-27-2010 09:16 PM)Gülsen demiş ki [ -> ]
(02-22-2010 07:24 AM)sessiz_kabus demiş ki [ -> ]Arkadaşlar ben 3 yıl önce böbrek nakli oldum ve şimdi calışıyorum.Sakatlık indirimi için rapor çıkartıyorum ama şöyle bi durum var ben nakil olduktan sonra özürlü raporu çıkarttım (%80) şimdi ise doktorun dedigine göre bu sakatlık indirim raporunu çıkartırken %40 olacak diyor.Acaba doktor yalanmı söylüyor.Ben bişey anlamadım bi yardım edin.

Böbrek naklinden sonra özürlü raporunda %40 alıyorsunuz kanunen..Başka hastalığınız yoksa tabi..Karaciğer naklinden sonrada %70 veriyorlar.. Tecrübeyle sabit kesin bilgilerdirSmile

Sevgiler...
valane yalan söyleyım ablamın dedine bende katılıyom bıde bana ;)verıyorlar %80 yarısı böbrek naklınden yarısıda kafadan özurlu diye heheh saka saka kardesım böbrek nakılı hastalara öncekı özurluluk derecesı dustuğu için bu oarnla swabıtlemısler tabıkı baska bır özuru yoksa benım göz görmesınden kaybım var bıde ondan yuksek guzel bır konu acmısınız tskler
hem karaciğer hem böbrek nakline kaç verirlerkiSmile
Referans URL