gencdiyaliz forum

Tam Versiyon: füstülmü yoksa kalıcı katetermi daha kulanılışlı sizce....?
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Sevgili kader arkadaslarım benim füstülümde ileri derecede damarlarımda gelişme oldu doktorumun söylemesi gereği zamannının dolduğu yani onsenelik füstülümün sonlarına yaklastım sizden rıcam benim bazı duyduklarıma göre kalıcı kateterde dakılıyomuş sizce kulanılışı nasu oluyo.? Her bakımda çalışan ve hareketli biri oldum için sizden rıcam bana yardımcı olursanız sevinirim hepiniz salıcakla kalın kib.....
slm sendede mi fistül sorunu var :(ya ben kateterin kalıcı veya geçicisini tercih etmiyorum gerçi şu an geçici kateter var bende ama yine de en iyisi yeni bi fistülSmile Bide ben bu aralar periton düşünmeye başladım O NASIL DAHA MI RAHAT ????
evet en iisi tabiki fistul cunku gecici veya kalici kateter sonucta kateter doğal değil plastik bir parça olduğu için rahatsızlık uyandirabiliyor ayrıca.denize veya duşa girerken dikkat etmek gereken bir durum.ayni şey periton icinde gecerli ondada hem karninizda bir hortum oluyor,ve hergün 4 defa 2 litre iceri su alip geri vermek bana pek mantikli gelmiyor özellikle genc insanlar icin bence pek uygun değil ayrıca biryerlere bağımlı oluyorsunuz,örneğin hemodiyalizde diyaliz günleri hariç dağa bile gidebilr oralarda kalabilirsiniz,veya kafaniz rahat oluyor en azindan fakat peritonda öyle birsey yok sıvılarida yaniniza götürmeniz lazim,tabi kullanipta hayatına uyduran memnun olan insanlar var yine kendiniz araştırın en doğrusunu bulacaksiniz.fistulle ilgili ii bir doktor özellikle kalp-damar uzmani bulmak lazim gerekirse üniversitelerde ekstra profesor parasi vermek gerekiyor ii calismasi icin iste arastirin,umarim hayirlisi olur gecmis olsun sevgiler...
bence kesinlikle fistül.çünkü 2 ay geçici kateterle diyalize girmek zorunda kaldım.ve çok zorluk çektim.kalıcı ya da geçici katater farketmez sonuçta katater yani.her zaman için fistül çok rahattır.periton diyalize gelince ben asla yapamam evet belki hemodiyalize göre daha az kısıtlamaları var ama ben periton yapamam.diyalize başlamadan önce hem hemodiyaliz hem de periton dialzin vcdlerini izlettirdiler karar benim kararımdı ama ben izledikten sonra peritonla uğraşamayacağımı anladım.ilk günden beri hala hemodiyalize giriyorum hiç fikrim değişmedi.volkan arkadaşımızın da dediği gibi karnında bir zar hortum zor bence .ama tabi sonuçta senin kararın hayırlısı olsun senin adına inaşallah. geçmiş olsun diyorum ve umarım herşey yoluna girer hasan arkadaşım...sağlıklı ve mutlu yarınlara...
ben hiç kataterle bağlanmadım ama görüyorum ki çevreden kateter çok sorun çıkarıyorr en önemlisi enfeksiyon kapma riski fazla..çok şükür şansım vardıda önceden fistül hazırlığı yapılmışdı...Rolleyes
sonunda kalıcı geçici derken yapıldı dızırtılı fızırtılı çiçeği burnunda güzel füstülüm allah nazardan sakalasın he;)ve emektar füştüle geldi güzellik estetiği için ameliyat vakti bunada geldi kurban bayramı yinemi kaldı yarınları beklemeye bayramsonu elveda emektar 10 senelik garnı genişlemiş füttülüme hebiraz kafiyeli oldudaneyse bide nakil olsakta arkadaslarlaberaberde unutsak bu vızrtıyı dızırtıyı katederi heBig GrinToungueWink
damarın yoksa periton varsa fistül o kadar.
Referans URL