gencdiyaliz forum

Tam Versiyon: Dıkkatımı çeken harıka yazılar :)
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Günaydın

Bu Öyle sabah uyanır uyanmaz yataktan fırlama
Yarım saat erkene kurulsun saatin
Kedi gibi gerin, ohh ne güzel yine uyandım diye sevin..
Pencereyi aç, yağmur da olsa, fırtına da olsa nefes al derin derin
Yüzüne su çarpma, adamakıllı yıka yüzünü serin serin
Geceden hazır olsun, yarın ne giyeceğin
Ona harcayacağın vakitte bir dilim ekmek kızart
Çek kızarmış ekmek kokusunu içine
Bak güzelim kahvaltının keyfine..
Ayakkabıların boyalı olsun, kokun mis, önce sana güzel gelsin aynadaki siluetin
Çık evinden neşeyle, karşına ilk çıkana gülümse, aydınlık bir gün dile Sonra koş git işine, dünden, önceki günden, hatta daha da eskiden yarım ne kadar işin varsa hepsini tamamla, ohhh şöyle bir hafifle
Bir güzel kahve ısmarla kendine, seni mutlu eden sesi duymak için alo de
Hiç işin olmasa da öğle üzeri dışarı çık
Yağmur varsa ıslan, güneş varsa ısın, hatta üşü hava soğuksa
Yürü, yürürken sağa sola bak, öylesine değil, görerek bak
Çiçek görürsen kokla, köpek görürsen okşa, çocuk görürsen yanağından makas al..

Sonra, şöyle bir düşün, kimler sana yol açtı, sen çok darda iken kimler seni ferahlattı,
hani kapını kimsenin çalmadığı günlerde kimler kapını tıklattı?
Ne kadar uzun zamandır aramadın onları değil mi?
Hadi hemen uğrayabilirsen uğra, arayabilirsen ara
Hatırlarını sor, öyle laf olsun diye değil, kucaklar gibi sor..
Bu sadece onların değil, senin de yüreğini ısıtacak, yüzünde güller açtıracak..

Günün güzeldi değil mi? Akşamın da güzel olsun..
Yemeğin ne olursa olsun, masanda illaki kumaş örtü olsun..
Saklama tabakları, bardakları misafire Sizden ala misafir mi var bu dünyada
Ailecek kurulun sofraya, öyle acele acele değil, vazife yapar gibi hiç değil
şöyle keyifle keyif katar gibi, lezzete lezzet katar gibi, eksik bıraktıklarını tamamlar gibi tadına var akşamının..

Gece evinde, dostların olsun
Sohbet mezen, kahkahan içkin olsun..

Arkadaşım, hayat bu daha ne olsun?
Ama en önce ve illaki sağlık olsun!.
Yağmur varsa ıslan, güneş varsa ısın, hatta üşü hava soğuksa..

mükemmel yazı evet, insana tam bir pozitif enerji veriyor ama uygulamak mesele..Sad bir kısmını uygularsak yırtarız belki..Smile

emeğine sağlık..Smile
çok güzel gerçekten yüreğine sağlık...
tatlı cadı harika bir paylaşım olmuş tam hayattan yani ...bize verilenlerin değerini bilmiyoruz malesef..keşke bunları gerçekleştirebilsek...ellerine sağlık arkadaşımmm...
tatlı cadıcımmm harikasınn çok güzell bir yazııııııı çok teşekkürler emeğine sağlık arkadaşımm
Sohbet mezen, kahkahan içkin olsun.?.bu hariç diyer paylasımların güzel tatlı cadı içki bana ters ama Sonra, şöyle bir düşün, kimler sana yol açtı, sen çok darda iken kimler seni ferahlattı,
hani kapını kimsenin çalmadığı günlerde kimler kapını tıklattı?
Ne kadar uzun zamandır aramadın onları değil mi?
Hadi hemen uğrayabilirsen uğra, arayabilirsen ara
Hatırlarını sor, öyle laf olsun diye değil, kucaklar gibi sor..
Bu sadece onların değil, senin de yüreğini ısıtacak, yüzünde güller açtıracak HKLISIN TATLI CDI İNSANIN DOSTLARI OLMASI HARİKA BİŞEY TŞK PAYLASIMI8N İÇİN
saol paylaşım için yüreğine sağlık Wink
e hadı amma sızde bır şeyler yazın ...sıızn hosunuza gıden hayttan yazmak ıstedıgınız hiçbir şey yokmu ...gun ıcınde yasadıklarınızdan yazın onları makaleye vs. çevırın dortlukler yazın valla kısıyom aaaaaaaaaa ...biara elımızı ayagımızı çektık formdan batmıs peeeeee:Dhadı bakım herkes delırsın yıneeeeeeeeeeeeee ..............
HOOOOOOOOOOOOOOOOOOOPPPPPPPPPPPPPPPPPP
HUNILER NERDEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEBig Grin
Toungue oh bee. bu güzel gün için çok teşekkürler tatlı cadıııı.okurken bile dinlendim ,kim bilir böyle güzel bir gün geçirsem nolur.
''Yürü, yürürken sağa sola bak, öylesine değil, görerek bak''bunu bile yapmayalı uzun zaman oldu heralde.yarın bunu deniyeceğim:)bakalım başarabilecek miyim? bu güzel paylaşımın için çok teşekkürler.
çok güzel bir paylaşım afferin kız Smile
tamam bizde yazarız söz Smile
hİçBiRşEy iÇin ''BENİMDİR'' deMe SadEcE DeKi:YANIMDADIR..ÇünkÜ ne AltIN,nE TopraK,Ne sEWgİlİ,Ne hAYat,nE ÖlüM,nE HUZuR,NeDe kEdER DAİMA SENİNLEDİR..
umuda_yolculuk demiş kiYağmur varsa ıslan, güneş varsa ısın, hatta üşü hava soğuksa..

mükemmel yazı evet, insana tam bir pozitif enerji veriyor ama uygulamak mesele..Sad bir kısmını uygularsak yırtarız belki..Smile

emeğine sağlık..Smile

öyle bende aynısını diycektim tamsendemişin heToungue nerde o disiblinlienerji gece yat bir gunuz kalk 12 kikikikikToungue tabiki haftasonu gayri
Türkiye'de birçok kişi organ bağışı için bekliyor
İlgili Haberler
• Organ bağışına yüksek yargıdan destek

• Söylentiler organ bağışını engelliyor

• Organları ile 3 kişiye hayat verecek

• Yabancılar Malatya'da hayat bulacak

• Organlar hava ambulansıyla taşınacak

Böbrekleri çalışmadığı için 23 yıldan bu yana diyalize girerek yaşamını sürdüren ve böbrek nakli çabaları 4 kez olumsuzlukla sonuçlanan Necmettin Karaca, Organ naklinden de umudum yok'' dedi.

Adapazarı'na bağlı Çökekler köyünde yaşayan Karaca, uzun yıllar böbrek hastalığıyla mücadele eden biri olarak, ümidini yitirmek üzere olduğunu belirtti.

48 yaşındaki Karaca, 23 senede 4 kez organ nakli umudu doğduğunu, hepsinin başarısızlıkla sonuçlandığını kaydederek, ''Benim kadar uzun süre diyalize bağlı yaşayan var mıdır bilmiyorum ama artık peşini bıraktım" dedi.

Binlerce böbrek hastasının tek çaresinin, organ bağışlama bilincinin artmasına bağlı olduğunu dile getiren Karaca, ''Organ naklinin artması için, organ bağışı sistemini tersine döndürerek, bağışlayanın değil, bağışlamayanların, bildirimde bulunması ve bu konuda yasal düzenlemeye gidilmesi gerekiyor" dedi.

Aksi taktirde, bunun her yıl yedi bin kişinin ölmeye devam edeceği bir hastalık olarak süreceğini söyleyen Karaca, "Artık sadece bizi ve hayatımızı değil, yakınlarımızın da hayatını zehir ettiğimizi herkesin bilmesini isterim'' şeklinde konuştu.

23 senede 4 böbrek girişimi de yarım kaldı

Karaca, İlk böbrek nakli girişiminin, dokusu uyuşan annesinden nakledilecek böbrekle başladığını ifade etti.

Necmettin Karaca bütün hazırlıkların ardından son anda ortaya çıkan sarılık hastalığı nedeniyle gerçekleşmediğini kaydetti.

Karaca, ''Doktorların 'doku uyuşmaz' dediği eşimin testleri olumlu çıktı. Yüzde yüz dokumuz uydu. 'Akrabalık bağınız olmadığı halde dokunuzun uyması bir mucize' dediler. Nakil hazırlıkları başladı. Ancak son testte eşimin böbreklerinden birinin yüzde 25 daha az çalıştığı ortaya çıktı. Nakil ümidim bu sefer de yarıda kaldı'' dedi.

Daha sonra, İstanbul'da iki kez kadavradan sıraya girdiği böbrek nakli girişiminin de gerçekleşemediğini bildiren Karaca, ''Aradan birkaç yıl daha geçti. Bu sefer Cerrahpaşa'dan çağırdılar. Yine gittik, yine olmadı, geri döndük. 23'üncü seneyi de tamamlamak üzere olduğumuzdan artık peşini bıraktım. Çünkü artık ümit görmüyorum'' diye konuştu.
bülent sencel demiş kiTürkiye'de birçok kişi organ bağışı için bekliyor
İlgili Haberler
• Organ bağışına yüksek yargıdan destek

• Söylentiler organ bağışını engelliyor

• Organları ile 3 kişiye hayat verecek

• Yabancılar Malatya'da hayat bulacak

• Organlar hava ambulansıyla taşınacak

Böbrekleri çalışmadığı için 23 yıldan bu yana diyalize girerek yaşamını sürdüren ve böbrek nakli çabaları 4 kez olumsuzlukla sonuçlanan Necmettin Karaca, Organ naklinden de umudum yok'' dedi.

Adapazarı'na bağlı Çökekler köyünde yaşayan Karaca, uzun yıllar böbrek hastalığıyla mücadele eden biri olarak, ümidini yitirmek üzere olduğunu belirtti.

48 yaşındaki Karaca, 23 senede 4 kez organ nakli umudu doğduğunu, hepsinin başarısızlıkla sonuçlandığını kaydederek, ''Benim kadar uzun süre diyalize bağlı yaşayan var mıdır bilmiyorum ama artık peşini bıraktım" dedi.

Binlerce böbrek hastasının tek çaresinin, organ bağışlama bilincinin artmasına bağlı olduğunu dile getiren Karaca, ''Organ naklinin artması için, organ bağışı sistemini tersine döndürerek, bağışlayanın değil, bağışlamayanların, bildirimde bulunması ve bu konuda yasal düzenlemeye gidilmesi gerekiyor" dedi.

Aksi taktirde, bunun her yıl yedi bin kişinin ölmeye devam edeceği bir hastalık olarak süreceğini söyleyen Karaca, "Artık sadece bizi ve hayatımızı değil, yakınlarımızın da hayatını zehir ettiğimizi herkesin bilmesini isterim'' şeklinde konuştu.

23 senede 4 böbrek girişimi de yarım kaldı

Karaca, İlk böbrek nakli girişiminin, dokusu uyuşan annesinden nakledilecek böbrekle başladığını ifade etti.

Necmettin Karaca bütün hazırlıkların ardından son anda ortaya çıkan sarılık hastalığı nedeniyle gerçekleşmediğini kaydetti.

Karaca, ''Doktorların 'doku uyuşmaz' dediği eşimin testleri olumlu çıktı. Yüzde yüz dokumuz uydu. 'Akrabalık bağınız olmadığı halde dokunuzun uyması bir mucize' dediler. Nakil hazırlıkları başladı. Ancak son testte eşimin böbreklerinden birinin yüzde 25 daha az çalıştığı ortaya çıktı. Nakil ümidim bu sefer de yarıda kaldı'' dedi.  

Daha sonra, İstanbul'da iki kez kadavradan sıraya girdiği böbrek nakli girişiminin de gerçekleşemediğini bildiren Karaca, ''Aradan birkaç yıl daha geçti. Bu sefer Cerrahpaşa'dan çağırdılar. Yine gittik, yine olmadı, geri döndük. 23'üncü seneyi de tamamlamak üzere olduğumuzdan artık peşini bıraktım. Çünkü artık ümit görmüyorum'' diye konuştu.

Bülent Bey böyle bir konuya bu tip bir yazı yazarak birşeymi demek istediniz,, anlayamadık..Bizde en az sizin kadar ORGAN BAĞIŞINA DESTEK veren, bunun için ÇABA HARCAYAN kişileriz..

Bu sitede yeri gelince organ bağışı için bir yürek olup haykırıyor, yeri gelincede eğlenceli yazılar, konular paylaşıyoruz..

Hepimizin yolu aynı yol..Sizde mutlaka ya hastasınız yada yakınınız hasta...Arada kendinize izin verin..Sitede hem eğlenin hemde yeri gelince ciddi konularda fikrinizi savunun..

Bütün bunları sizin yazılarınızın konuyla alakasız ama organ bağışı hk.da olduğunu farkettiğim için söylüyorum..

Umarım kırılmazsınız..Sevgiler..
sevgılı bulent kardesım eger bır ınsanın ıcınde umudu yoksa umıt yoksa o ınsan hayatı boyunca ne yapsın hıc bır ıste basarılı olamaz o yuzden umudumuzu kaybetmeyecez sımdı yazdıklarına bakıyorum hep umudsuzluktan bır karamsarlık var kardesım bak bızler bu yola gencdıyaliz olarak basımızı koyduk gecemızı gunduzumuzu koyduk sırf organ bagısını bıraz olsun arrtırabılmek ıcın ama boyle yazılar karsımıza cıkınca elımız kolumuz baglanıyor ve buda o organ bagısı gunah dıyen saralatanlara yarıyor sende hastasın herhalde veya yakının hasta sana burdan tavsıyem hıc bır zmaan umudunu kaybetme umudsuz ınsan yasayamaz
sevgılerle
harika yazmışsın tatlı cadı
herkesinkendi yaısında iletişimi kurmak fevkalade iyi olur sanırım
Referans URL