gencdiyaliz forum

Tam Versiyon: Organ nakli listesinde misiniz ? düşünüyormusunuz ?
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Organ nakli listesinde misiniz ? düşünüyormusunuz ?,

Arkadaslar hepimiz zaman zaman bu konu hakkinda kaygilaniyoruz,umutlaniyoruz,gercekten zor kararlar secmek,düsünmek hayat kadar ince konular ama bir sekilde seçim yapmakta gerekiyor,sizde bu konuyla iliglili görüslerinizi yazabilirsiniz sevgilerimle...
selam ben gerçekten düşünüyorum ve inşaallah  bi  aksilik  olmazsa  verecemde.umarım herkes  bu konuda duyarlı olur ve başka insanlara  hayat verirler sevgilerle.hoşçakalın.
Ben sırada bekliyorum
valla bizde sıradayız ama bana inandirıcı gelmiyo neden dersen bazı kısım insanlar bir nakil olmasa bile zengin ve söz sahibi insanları hemen uygun organ bulabilmesine şasıyorum ikinciyi bile oluyo kadavradan ben buna tesadüfte diyemem yani yinede hayırlısı diyelim kib bu gibi işlerde acaba paramı konuşuyo he nedersiniz.........?
Bilmiyorum ama beni 2 defa çağırmışlardı Uludağdan ama ben Denizlide olunca olmadı. Şu anda Ulusal Listeye geçtik deniliyor.
Arkadaşlar bende organ nakli listesindeyim.Mecburiyetten tabi doktorlar aldıSmile Bence sizlerde tereddüt etmeden girin. Allahtan umut kesilmez. Ve şunuda belirtiyim Hasan Yıldırım bey,, bu işlerde para konuşmuyor emin olun.Öyle olsaydı bende ameliyat olmuş olurdum.İçiniz rahat olsun ben bu tip işlerde özel hastanelerde bile torpil yapılmıyor biliyorum.Hatta karaciğer nakil doktoru bizim tanıdık olmasına rağmen torpil denen birşey mümkün değil diye kendi dedi. Zaten bende başkalarının hakkını alarak ameliyat olmak istemezdim. Ölüm döşeğinde biri varken ona parasızlık yüzünden takılmayan bir organ bana takılsa hayırlı olacağına inanmam.O organdan kimseye hayır gelemez. Sizde bunu unutmayın..
Mutlaka şansınızı deneyin.Doktorlar sizi buna hazır görüyorsa listelere girin..
Sevgilerimle..
ben daha yazılmadım ama artık yazılmayı düşünüyorum en kısa zamanda listede yerimi alacağım inşallah.
cemre demiş kiselam ben gerçekten düşünüyorum ve inşaallah  bi  aksilik  olmazsa  verecemde.umarım herkes  bu konuda duyarlı olur ve başka insanlara  hayat verirler sevgilerle.hoşçakalın.

sanırım konuyu iyice okumamışsınız "organ bağışı" değil, organ bekleyen hastaların nakil olabilmek için kadavra listesine yazılması...şimdi yorumunuzu buna göre yapabilirsiniz teşekkürler..

bu arada hasta olmayıp yakını olduğunuzu biliyorum sadece bilgilendirmek için yazdım..Smile
hasan yıldırım demiş kivalla bizde sıradayız ama bana inandirıcı gelmiyo neden dersen bazı kısım insanlar bir nakil olmasa bile zengin ve söz sahibi insanları hemen uygun organ bulabilmesine şasıyorum ikinciyi bile oluyo kadavradan ben buna tesadüfte diyemem yani yinede hayırlısı diyelim kib bu gibi işlerde acaba paramı konuşuyo he nedersiniz.........?

hasan yıldırım kardeşim; asla böyle bir şey yok! ben kendim bizzat birebir yaşadım..şöyle ki;

2001 yılında diyalize bağlanmaya başladım, 2003 yılında akdeniz üniversitesi tıp fakültesinde kadavraya yazıldım..değerli hocamız Doç. Dr. Murat TUNCER kendi böbreklerimin aşırı derece harab olduğunu ve transplantasyondan önce her ikisininde alınması gerektiğini söyledi..ve ben 2005 şubatta ameliyat olarak her iki böbreğimi aldırdım..
şimdi dikkat:

2005 mayıs kadavraya çağrıldım...olmadı...
2005 ağustos kadavraya çağrıldım...olmadı...
2005 aralık kadavraya çağrıldım...NAKİL OLDUM..SmileSmile

bunun vicdan muhasebesinin ağır olabileceğini  ve hayatın torpili olmaz diye düşünüyorum.. eğer ki varsa da bu hesabı bırakın onlar düşünsün..siz ALLAH ile olun..inancınızı kaybetmeyin..

azimle..
ben sadece tedavi gördüğüm hastanede sıradayım...

codewriter

@umuda yolculuk;
Bu konuda sana canı-gönüldenkatılıyorum, galiba ülkede yasal olarak yapılan nakillerde "torpilin işlemediği tek alan" diye düşünüyorum organ naklinde alıcı belirlenmesini. Her hastanın ya da hasta yakınının aklında bu soru var maalesef. Ben de naklimi olmadan önce ki diyalize başlamamdan nakile kadar 2 senelik bir süre geçti. Benim dokularımda 3.de uydu ve naklim gerçekleşti. O yüzden listede bekleyen arkadaşlarının içleri bu konuda rahat olsun.
Ama şu da önemli bir konu; Hepimiz organ beklediğimiz halde, hangimiz organ bağışında bulunduk, ya da yakınlarımıza bu konudan bahsederek, ölüm anında(Allah hepinize sağlıklı-uzun ömürler versin) organlarımızı bağışlayacağımızı söyledik? Ki biz bu konuda daha fazla duyarlı olmalıyız.
Sağlıcakla kalın . . .
...©odewrite®
sıradayız işte,ulusal sıra varmış o nasıl oluyosa gerçi pekde umrumda değil benim sırası falan...
Referans URL