gencdiyaliz forum

Tam Versiyon: HEMODİYALİZDEN SONRA HAYATINIZ NASIL DEĞİŞTİ
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Arkadaşlar ilk olarak ben yazim.Ben ilk olarak antalya unv hastanesinde hemodiyalize basladim,evet ilk başta biraz zorlanmadim diil,özellikle ilk bir ay kateterli oldugum için biraz kateter sıcakta falan zor oldu.Diyalize girmesi kesinleşmiş arkadaslar fistul ameliyatini önceden olurlarsa bu tip kateter gibi bir zorlukla karşılaşmayacaklardır.EGer karşılaşsalarsada korkacak bisey yok diyalizde ölüme bir çare bir deva işte tebiki zorlukları olacak.Ayrica bir anda bambaşka bir dünyaya giriyorsunuz.ne yapacaginizi bilemiyorsunuz çünkü bütün hayatınız hemşire ve doktorlara emanet oluyor.Ayrica 4 saat bir yere bagli kalmak insanı psikolojikmen etkiliyor.Fakat herşeye ragmen insanoglunun alışamayıcagı şey yok.ilk aylardan sonra alıştım.orasi sizin için yeni bir hayat oluyor yeni insanlar yeni dostlar bir aile gibi yani.velasıl 2 senemi doldurdum Allaha sükür hala hayattayim.Gidip geliyorum 27 yasinda ve özgürlügüne düşgün bir insan olarak tabiki hayat eskisi gibi degil fakat herseye ragmen hayat devam ediyor,umut devam ediyor....

Arkadaslar sizlerde deneyim ve görüslerinizi çekinmeden yazabilrsinizSmile
sizler yazin ki sizlerin deneyimleri yeni başlayan insanlara örnek olsun..
arkadaşlar diyalize başladıktan sonra önceleri hayatımın artık hiçbir anlamının olmadığını ,bir makineye bağlı olması ,çevremdeki insanların bana acıyarak bakacaklarını düşünüyordum.o makineye girdiğimde hayallerim,gelecekte yapacaklarım gözlerimin önüne gelirdi artık bana çok uzak derdim bunların hepsi.ilk aylarım böyle geçti kendimi herşeyden uzak tuttum. sonra anladım ki yanlış yapıyorum diyalizi kabullenmek zor fakat hayatımızı da devam ettirmek zorundayız.ben diyalizi artık bir iş yeri gibi görüyorum benim bir işim akşam vardiyesinde bir kaç saatliğine gidp geliyorum.oradakilerde artık bizim birer ailemiz bunu bu şekilde kabul etmemiz gerek ve de şükredelim ki beterin beteri ver unutmayalım ya diyaliz gibi birtedavisi olmasaydı bunu düşünmek bile istemiyorum.şimdi hem okuluma devam ediyorum hem geziyorum arkadaşlarımla.bu hastalık bana çok şeyi öğretti .herşeye bakış açım değişti.ufak şeylerden bile zevk almasını öğrendim.ben okulu ,okumayı çok seviyorum .volkan arkadaşımın da söylediği gibi bir hayat okulundayız sınanıyoruz yılmazsak mücadeleyi bırakmazsak devam edersek kazanacağımıza inanıyorum.ama bazende insanların hayatında değişiklerin olması iyi , faydalı olabilir ..her şerrde bir hayır , her hayırda da bir şerr var bu sözü düşünmek lazım ....herkese sağlıklı, mutlu günler diliyorum...eğer isterseniz diyaliz ile yaşamınızı çok iyibirşekilde sürdürebilirsiniz.yeter ki kötü düşünmeyin hayata hep pozitif bakınnn....MUTLU OLMAYI BİLİN.....
yakinda 3 seneme giriyorum , umutluyum hayat devam ediyor , sükür, birseyler yapip mutlu olmaya calisiyrosunuz,benim hayatimda diyaliz öncesi ve sonrasi var gercekten yasama bakisim,gördügüm seyler,gercekten hayata daha cok sarilip , yaşama saygı duymami sagladi,beni ben yapan diyaliz aslinda : ) zor ama cok sey ögrendim sükür : ) yaşam bir okulsa diyalizda yuksek lisans gibi birsey gercekten : ) arkadaslar sizler neler yapiyorsunuz ? Hayatinizda öncesi ve sonrasi arasinda ne farklar var ?
YA BANA KATATER DEMEDE NE DERSEN DE KATATER YUZUNDEN AZ KALSIN OLUYORDUM YA YA BEN ENFEKSIYON KAPTIM VE TAM ONUN YUZUNDEN 2 AY HASTANEDE KALDIM ATES 42 DERECE KOMA HALİ YASADIM 15 GUN YA AZ KALSIN HAYATIM KARARIYORDU ALLAHIMA HEP DUA ETTIM VE DULARIM KABUL OLDU VEKATATER YOK ARTIKSmile
BURDAN KATATER TAKILAN VE KATATERLE DİYALİZE GİREN ARKADASLAR KATATERE COK IYI BAKIN MIKROP KAPTIRMAMAYA OZEN GOSTERIN PANSUMANI HER GUN YAPIN YOKSA EN UFAK BIR MIKROP BILE PAHALIYA NEDEN OLABILIR ALLAH KOLAYLIK VERSIN
merhaba arkadaşlar ben geldim belli bir süre yoktum özledim hepinizi ahmet_efe haklısın katater çok zor bende 2 ay kataterle girmek zorunda kaldım fistülümde enfeksiyon vardı kolumu dinlendirmek için katater takılmak zorunda kaldım herşeyin zorluğu gibi kataterin de çok zorluğu var enfeksiyona dikkat ediceksin ama ben şanslıydım katater ile ilgili bir problem yaşamadım 2 ay boyunca çok şükür güzel gitti.dediğin gibi pansumanını aksatmayacaksın su kesinlikle değmeyecek dikkatli olacaksın ve fistülünün kıymetini daha iyi anlayacaksın.fistül bizim için çok değerli .ben ilk fistülümü açtırdığımda dokturum bana bu kolun artık senin 3.gözün yani gözün gibi bakacaksın senin yeni yaşamın gerçekten öyle.kataterle girmek zorunda olan arkadaşlarımıza da allah kolaylık versin .
HOŞGELDIN EMOŞ TEKRARDAN ARAMIZA SEVINDIM Smile HAKLISIN GERCEKTEN FİSTUL BIZIM UCUNCU GÖZÜMÜZ ONA IYI BAKMAYI GERCEKTEN OGRENMELIYIZ O OLMASSA BIZ HIC IYI OLAMAYIZ KEN IYI BAK GOR
yav o degilde su hemodiyaliz ve sonrasinda tansiyon bi normal olsa hayatim gercekten cok degismeyecek : ) baş ağrısı çok zor oluyor,neyse Allah tan sıcak bir çorbayla vermidon ii geliyor : )
evet volkan haklısın ama olsun be kardeş buda o makınanın gulu olsun beaaaaaa Smile allah acıl sıfalar versın kardeş allaha emanet ol
Off off o başağrısı adamı öldürür Big Grin Ağrıdan çektiğimi başka şeyden çekmiyorum
ARKADAŞLAR MER HABA BEN HASAN BENİMÖDE SİZLER GİBİ SORUNLAR YAŞADIM ON SENEYE YAKIN DİYALİZE GİRİYORUM ÖNCEDEN DEVLET HASTANESİNDE GİRİYODUM DİYALİZE AMA ŞİMDİ ÖZELDEYİM ALLAHA BİNLERCE ŞÜKÜR TUP GİBİYİM CENABI MEVLA BUNDAN GERİ KOYMASIN BENİM DİYALİZ AYNI EVİM GİBİ ÇOK RAHATIM ORDAN GELDİ
Mİ HİÇ BİRŞEYİM YOK BGİBİ YAŞANTIMA VE İŞİME GERİ DÖNÜYORUM YETERKİ YAŞAMAYI BİLELİM BİLİYORSUNUZ BETERİN BETERİ VAR ŞU ANDA ÇALIŞIYOR VE İŞLERİM YERİNDE GİDİYOR HERKEZE SELAM YOLA DEVAM BUTUN ARKADAŞLARIMIN ALLAH SALIK SİAATTAN AYIRMASIN YAŞAMAK GÜZEL YAŞAMAYI VE PAYLAŞMAYI BİLENE SEVGİYLE KALIN
Referans URL