gencdiyaliz forum

Tam Versiyon: TÜRKİYE ORGAN BAĞIŞI FİLOSU KURUYOR
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Sağlık Bakanlığı, bağışlanan organların bir yerden bir yere en kısa zamarda nakli için hava ambulans filosu kuruyor. 4 uçak ve 17 helikopter için hizmet alım ihalesi yapılacak.

Sağlık Bakanlığı, hava ambulans filosu kuruyor. Bakanlık dört uçak ve 17 helikopter için hizmet alım ihalesine çıktı. Tekliflerin değerlendirildiğini söyleyen yetkililer filo sayesinde ulaşılamayan noktalardaki hastalara ulaşılacağını ve organ nakli sürecinin hızlandırılacağını açıkladı.

Zamana karşı yarışta avantaj

Bağışlanan organların bir yerden bir yere naklinin zamana karşı yarış olduğunu hatırlatan yetkililer, hava ambulans sisteminin afetlerde de kolaylık sağlayacağını vurguladı.

İhale sonucunda hizmete sokulan dört uçak ve 17 helikopter, Ankara, İstanbul ve İzmir gibi iller başta, ihtiyaç duyulan yerlerde konuşlandırılacak.

Uzmanlar, beyin ölümü gerçekleşmiş kişilerin organlarının bir başkasına nakli için en fazla 36 saat zaman olduğunu söylüyor. Bu süre de kişinin sağlık durumuna göre azalıyor, kimi zaman organlar beyin ölümünden sonra sadece birkaç saat sonra kaybediliyor.

Bağışlanan organların taşınması için Türk Hava Yolları ile Sağlık Bakanlığı arasında bir protokol bulunuyor. Özel havayolu şirketleriyle yapılmış herhangi bir protokol yok. Ancak bu yolla organ taşımak için de uçağın sefer saatini beklemek gerekiyor, bu da zaman kaybına yol açıyor.
İnşallah uygulamaya en kısa zamanda geçer ve organ bekleyen o hastaların ogünki endişeleri, heyecanları daha azalır ve organlar daha çok sayıda kişilere hayat verir.. O organların hastaneye ulaşana kadar geçen zamanda ne endişe uyandırıcı durumlar yaşanıyor ben biliyorum..

Bence olaya organların taşınmasının yanı sıra birde hastaların taşınması açısından da bakılmalı biran önce..Bende kadavra beklediğim sırada İstanbulda yaşayıp antalya ve izmirdeki hastanelerde kadavra sırasına girmiştim..Bu tip ulaşım konularını çok araştırdım,, en kısa sürede nasıl ulaşırım o illerdeki hastanelere diye..Ve şöyle birşey yapmaya karar verdim,, bütün özel havayollarına maille yazı yazdım durumumu anlattım ve benim gibi acil ulaşım ihtiyacı olan hastalara ne gibi kolaylıklar sağlıyorsunuz bilmek istiyorum dedm..Gelen cevapları hala saklarım..Özel havayollarının hepsi cevap verdi geçmiş olsun diyerek böyle bir uygulamanın olmadığını belirttiler..Bende çok üzülmüştüm..Nitekim bana organ İzmirden çıktı THY ile ilk uçakla izmire ulaşmak için uçak saati bekledik..Allaha şükür yetiştik ama herkes o an bu kadar şanslı olmayabilir.. Bu durumda biran önce ele alınmalı bence..

İnşallah organların hastanelere ulaşması konusu biran önce devreye girer..

Böyle önemli bilgileri bizlere ulaştırdığın için teşekkür ederiz emoş kardeşim.
Referans URL