gencdiyaliz forum

Tam Versiyon: Diyaliz merkezinden promosyon: Tedaviye bana gel, motosikleti al
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Denizli’de özel bir rehabilitasyon merkezinin normal çocukları ‘geri zekalı’ göstererek devlet kurumlarından para aldığının belirlenmesinden sonra, benzer bir skandal da Çanakkale’de ortaya çıkarıldı.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’ne verilen şikayet dilekçesine göre, Çanakkale’de faaliyet gösteren özel diyaliz merkezleri hasta kapmak için promosyon yarışına girdi. İddiaya göre diyaliz merkezi, hastası ile yaptığı bir yıllık anlaşma karşılığında promosyon olarak bir motosiklet verdi. Bir başka hastaya ise sigorta ve 150 YTL maaş bağladı. Diyaliz merkezinden promosyon olarak motosiklet alan İsmail Çalışkan (25), sözleşme yapılırken babasına bin 500 YTL’lik senet imzalattırıldığını ileri sürdü. Çalışkan, diyaliz merkezini değiştirince bu senedin kendilerinden tahsil edildiğini söyledi. Diyaliz merkezi yetkilileri iddiaları reddederken Bursa SSK Sağlık İşleri İl Müdürü Dr. Mustafa Koçak, olayı ‘kendi hastalığı üzerinden rant temin etmek’ olarak nitelendiriyor. Sağlık Bakanlığı, devlet hastaneleri tarafından diyaliz ünitesinde tedavi görmesine karar verilen hastalar için ayda bin-bin 500 YTL arasında ödeme yapıyor. Bakanlık çalışma şartlarında uygunluk görmediği merkezlerle sözleşmesini tek taraflı olarak feshedebiliyor.

Çanakkale’de 1 yıllık diyalize girme karşılığında Çanakkale Sağlık Yardım ve Kültür Vakfı Diyaliz Merkezi’nden hediye motosiklet aldığını iddia eden İsmail Çalışkan, anlaşmanın 6. ayında başka bir diyaliz merkezinde tedavi görmeye başlayınca babasına imzalattırılan bin 500 YTL’lik senedin tahsil edildiğini söylüyor. Çalışkan, “Özel Millet Diyaliz Merkezi’nin açılması ile sürekli hasta kaybeden Vakıf Diyaliz Merkezi, hastaları geri getirmek için promosyon yöntemini devreye koydu. Vakfın müdürü benim yanıma gelerek diyalize tekrar vakıfta girmemi istedi ve motosiklet hediye edeceği sözünü verdi. Ben teklifini kabul ettim. Fakat sağlık durumumun iyi gitmediğini düşünerek 6 ay sonunda vakfı bıraktım.” diyor.

‘Tedaviyi bırakan senedi öder’

Çalışkan’ın iddiasına göre, hediye motosiklet karşılığında babasına imzalatılan ve 1 yıllık anlaşma sonunda hükmü kalmayacağı söylenen bin 500 YTL’lik senet icra yoluyla kendilerinden tahsil edilmiş. Çalışkan, konuyu bir dilekçe ile SSK Sağlık İşleri İl Müdürlüğü’ne ve Sağlık İl Müdürlüğü’ne aktarınca kovuşturma başlatılmış. “Benim gibi hediyeler karşılığında yüksek rakamlı senetlere imza atan arkadaşlarım mevcut.” diyen Çalışkan gibi Veli Çoban da 150 YTL para ve sigorta karşılığında yeniden Vakıf Diyaliz Merkezi’nde tedavi olmaya başladığını söylüyor. Çoban, “Paraya ihtiyacım olduğu için teklifi kabul ettim. Ancak gözlerim görmediğinden, bana imzalatılan bir evrak nedeniyle Vakıf Diyaliz Merkezi’nden soğudum.” ifadelerini kullanıyor.

Bursa SSK Sağlık İşleri İl Müdürü Dr. Mustafa Koçak, bugüne kadar benzer duyumlar almalarına rağmen ispat edemediklerini ifade ederek, “İlk kez kendi hastalığı üzerinden rant temin ettiğini itiraf eden bir dilekçe aldım. Şahsın kendisini çağırarak iddialarını teyit ettirdim.” dedi.

Diyaliz hastasına motosiklet hediye etmekle suçlanan Çanakkale Sağlık Yardım ve Kültür Vakfı Diyaliz Merkezi’nin yöneticisi İsmet Akıncı iddiaları reddetti. Şikayet konusu belgelerin asılsız olduğunu savunan Akıncı, iddiaların bölgedeki rakiplerin yönlendirmesi ile gündeme getirildiğini ileri sürdü. Akıncı, şunları söylüyor: “Alanda dürüst çalışan bir vakıf olarak, diyaliz merkezlerinde yapılacak genel ve özel soruşturmaya yardımcı olmaya hazırız.”

alinti : http://haberler.com/haberf.asp?haber=471833
vay be motorsiklet haa
nerdeymiş bu hastane
kampanya devam ediyor muymuş?

edepsizlik yaa. sen motor vereceğine diyaliz kaliteni yükselt de eldeki de gitmesin.
derviş giderken benide çağır ya bibakalım kimmiş bu minabetsiz ya ayıb be bukadarda olmaz yani hastaların duygularıyla oynuyolar herifler paraiçin yabmadıkarı yok be vaybe allah alllahSad
ya ya evet acaba ne marka motor veriyordu bu cibilliyetsiz herifler
kalite bişey miydi Smile
GERÇEKTEN DİYALİZ SEKTÖRÜ GİTTİKÇE KALİTESİNİ YİTİRİYOR, BEN ANKARADA ÖZEL BİR DİYALİZ MEKEZİNDE GİRİYORUM. GÜZEL BİR YER GERÇEKTEN .AMA ÇOK DUYDUM ÖYLE HASTA ÇALMAYA ÇALIŞAN, HASTAYA MAAŞ TEKLİF EDEN, YILLIK KÖMÜR İHTİYACINI KARŞILAYAN, SİGORTASINI YATIRAN DİYALİZ MERKEZLERİ , HATTA DİYALİZ ARASINDA KAHVALTI DEĞİLDE YEMEK VERİYORLAR DİYE MERKEZ DEĞİŞTİREN HASTALAR BİLE VAR, AMA SONUNDA KALİTELİ HİZMET ALMADIKLARI İÇİN ZARAR GÖREN HASTALAR OLUYOR TABİKİ.ÇOK KÖTÜ ÇOK, MERKEZLER İNSANLARI HASTA DEĞİLDE MÜŞTERİ GİBİ GÖRDÜKÇE BU SORUNLAR HİÇ BİTMEZ. TABİKİ ONLAR EMEK HARCIYORLAR PARA KAZANACAKLAR AMA BÖYLE İĞRENÇ BİR ŞEKİLDE DEĞİL...
evet arkadaşlar malesef tablo kötüye gidiyor çünkü diyaliz sağlık kurumundan çıkıp ticaret sektörüne girdi.bir de istanbuldaki merkezleri görseniz bir hasta alabilmek için ne çirkinlikler dönüyor.her sokak başına bir merkez bulabilirsiniz .ya bizim derdimiz ne motor ne maaş ne de yemek.sadece iyi ,kaliteli bir hizmet.bizim için sağlık diyorum başka birşey demiyorum. bunlara elimizden geldiğince tepkimizi gösterelim arkadaşlar.sağlık bizim sağlığımız parayla geri gelmiyor.
yani arkadaşlar bu adamlar yeni diyaliz merkezleri açıyorlar
iyi de niye gidip civarda diyaliz olan yere açıyorsun
sonra oradan hasta çekmek için bonus veriyorlar tabii.
ben onların yerinde olsam belediyelerden ve muhtarlıklarda bir ilçe araştırması yaparım hangi ilçede ne kadar hasta nereye diyalize gidiyor.
ihtiyaç olan ilçeye açarım zaten hastalar servislerde boğuluyor
adam yakın yeri tercih eder seve seve.
mesela bizim bulunduğumuz belde de diyaliz merkezi yok 250 filan da hasta var
gittim belediyeye tamam dedi özel kalem bul getir yapacak adamı gittim bizim merkezin sahibine
oda hayhay dedi görüştüler baökanın özel kalemi teşekkür bile etti bize
şimdi hazırlık yapılıyor inşallah olur.
o hastane de promosyona gerek kalmadan dolar tabiki
Referans URL