Untitled-1

Tarih: 09-08-2010, 08:52 PM | Shoutbox Sitemize Hoşgeldiniz. (Oturum Aç — Kayıt Ol)

gencdiyaliz forum / GENÇ DİYALİZ FORUMUNA HOŞ GELDİNİZ / İŞ VE ÇALIŞMA HAYATI / SAKATLIK İNDİRİMİ..Bİ BAKARMISINZ

Mesaj Önizleme 

Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Normal Mod | Çizgisel Mod
SAKATLIK İNDİRİMİ..Bİ BAKARMISINZ
Yazar Mesaj
sessiz_kabus Çevrimdışı
Aileden

Karma Puanı: 0
Rep Ver:
SAKATLIK İNDİRİMİ..Bİ BAKARMISINZ
Arkadaşlar ben 3 yıl önce böbrek nakli oldum ve şimdi calışıyorum.Sakatlık indirimi için rapor çıkartıyorum ama şöyle bi durum var ben nakil olduktan sonra özürlü raporu çıkarttım (%80) şimdi ise doktorun dedigine göre bu sakatlık indirim raporunu çıkartırken %40 olacak diyor.Acaba doktor yalanmı söylüyor.Ben bişey anlamadım bi yardım edin.
02-22-2010 07:24 AM
Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
fantastic Çevrimdışı
Site yöneticisi

Karma Puanı: 10
Rep Ver:
Cvp: SAKATLIK İNDİRİMİ..Bİ BAKARMISINZ
O konu doğru olabilr daha önce bu konu forumda yazılmıştı .
Siz yine bulundugunu sehirdeki hastanede en yakın sosyal hizmet uzmanına veya http://www.ozida.gov.tr basvurun.

Böbrek nakli olmuş kişilere verilen sağlık raporundaki oran hakkında bilgisi olan var mı ?

Mevzuat'a baktığımda;
ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK,
ÖZÜR DURUMUNA GÖRE TÜM VÜCUT FONKSİYON KAYBI ORANLARI CETVELİ'nin ÜROGENİTAL SİSTEM Başlıklı bölümünde
Renal Transplant (Transplante böbreğin fonksiyonları da değerlendirilecek ve eklenecektir)* %40 yazmaktadır.
Bunun dışında bir deneyimi olan var mıdır.
Teşekkürler

16/07/2006 ya kadar böbrek nakillilere %80 veriliyordu, bu tarihde çıkan yeni kanun sırf emekli yapmamak için böbrek nakillilere %40 veriyor artık..kreatini değeri biraz yüksek olanlara hesap usulu % oranı belirleniyor..birebir yaşayanlardanım..

http://www.gencdiyaliz.com/forum/showthread.php?tid=9

Hayat paylaştıça güzeldir,ve sanatla dahada güzelleşir...Smile
KURALLAR lTAMAMLAYICI TIP l
l KRONİK HASTALIKLARDA ÇALIŞMA METODU l
www.kendikendinetedavi.blogspot.com
(En son düzenleme: 02-22-2010 08:52 AM fantastic.)
02-22-2010 08:51 AM
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
Gülsen Çevrimdışı
Özel Üye

Karma Puanı: 15
Rep Ver:
(02-22-2010 07:24 AM)sessiz_kabus demiş ki  Arkadaşlar ben 3 yıl önce böbrek nakli oldum ve şimdi calışıyorum.Sakatlık indirimi için rapor çıkartıyorum ama şöyle bi durum var ben nakil olduktan sonra özürlü raporu çıkarttım (%80) şimdi ise doktorun dedigine göre bu sakatlık indirim raporunu çıkartırken %40 olacak diyor.Acaba doktor yalanmı söylüyor.Ben bişey anlamadım bi yardım edin.

Böbrek naklinden sonra özürlü raporunda %40 alıyorsunuz kanunen..Başka hastalığınız yoksa tabi..Karaciğer naklinden sonrada %70 veriyorlar.. Tecrübeyle sabit kesin bilgilerdirSmile

Sevgiler...

• Sen yoktun, ben yalnız kalmayı öğrendim,
Acıya duvar gibi durmayı öğrendim,
Kaybolmuş bir dilin sözcükleri gibi
Köksüz, bağsız durmayı öğrendim

Vazgeçtiysem hep sağanak yağışlarından
Vazgeçtiysem bitmek bilmez kışlarından
Korkma kimseye ödenecek borcum yok
YOKSAYMAYI BEN SENDEN ÖĞRENDİM!!!
02-27-2010 09:16 PM
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
semerkand/hasan Çevrimdışı
Aileden

Rep Ver:
(02-27-2010 09:16 PM)Gülsen demiş ki  
(02-22-2010 07:24 AM)sessiz_kabus demiş ki  Arkadaşlar ben 3 yıl önce böbrek nakli oldum ve şimdi calışıyorum.Sakatlık indirimi için rapor çıkartıyorum ama şöyle bi durum var ben nakil olduktan sonra özürlü raporu çıkarttım (%80) şimdi ise doktorun dedigine göre bu sakatlık indirim raporunu çıkartırken %40 olacak diyor.Acaba doktor yalanmı söylüyor.Ben bişey anlamadım bi yardım edin.

Böbrek naklinden sonra özürlü raporunda %40 alıyorsunuz kanunen..Başka hastalığınız yoksa tabi..Karaciğer naklinden sonrada %70 veriyorlar.. Tecrübeyle sabit kesin bilgilerdirSmile

Sevgiler...
valane yalan söyleyım ablamın dedine bende katılıyom bıde bana ;)verıyorlar %80 yarısı böbrek naklınden yarısıda kafadan özurlu diye heheh saka saka kardesım böbrek nakılı hastalara öncekı özurluluk derecesı dustuğu için bu oarnla swabıtlemısler tabıkı baska bır özuru yoksa benım göz görmesınden kaybım var bıde ondan yuksek guzel bır konu acmısınız tskler

Adımlarımızın gittiği yere, kalbimiz varmıyor gibi...

Gözlerimizin değdiği yere, gönlümüz dokunmuyor gibi...

Yürü ama ruhun geride kalmasın!

Öyle u/yan ki güneş senden sonra u/yansın....
02-28-2010 12:17 AM
gizlihayran Çevrimdışı
ÖZEL MİNİK ÜYE

Rep Ver:
hem karaciğer hem böbrek nakline kaç verirlerkiSmile

GELECEĞİN GENETİKK MÜHENDİSİ
[Resim: 35kq4ar.gif]
HAYATA HER ZAMAN GÜL EN ZOR ZAMANINDADA OLSAN
03-09-2010 02:23 AM
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
Mesaj Önizleme 

• Yazdırılabilir Bir Versiyona Bak
  • Bu Konuyu Bir Arkadaşına Gönder
  • Bu konuya abone ol
Foruma Git:

Bize Ulaşın | gencdiyaliz | En Üste Dön | İçeriğe Dön | Arşiv | RSS Beslemesi

Türkçe Çeviri: MyBB, Kodlayanlar MyBB, © 2002-2010 MyBB Group.
Tema Yapımcısı CaN